Mamić: Iako mi srce krvari, Drpiću više ne mogu pomoći

ZAGREB - Prilikom ulaska u trofejni salon u Maksimiru, prolazeći pored ureda  Zdravka Mamića zamijetili smo kako je štivo izvršnog dopredsjednika Dinama u petak bila ispovijest supruge Dine Drpića u našem listu, koja je otkrila kako stoper Mamića doživljava poput oca. Ipak, ta rečenica nije pomogla da u Maksimiru omekšaju stav. Upravo suprotno.



- Nema teoretske šanse da se Drpić vrati u momčad. Iako mi srce krvari i ne znam kako ću preživjeti, više mu ne mogu pomoći - bio je jasan Mamić koji je ipak treneru Vlaku u petak poslao stopera.



Tomislav Barbarić stavio je autogram na vjernost “modrima”. Nakon prve odbijenice, klub i Barbarić pronašli su zajednički jezik.



- Nije Barba ništa kriv. Za taj nesporazum odgovorni smo ja i njegov stric Tadija - otkrio je Mamić kojeg je zasmetalo što je prilikom prvog pokušaja potpisa ugovora njegov dugogodišnji prijatelj počeo “postavljati pitanja”.



- Znamo se 40 godina, a on meni krene s pitanjima. Toga dana shrvao me umor, došlo je do povišenih tonova i nismo se našli. No, to je sada iza nas. U Barbariću smo dobili budućeg lidera momčadi.



Međutim, Barbarićev pokušaj diktiranja uvjeta ipak je urodio plodom. Za razliku od suigrača koji su potpisali na 7,5 godina, stoper je dobio ugovor pod istim financijskim uvjetima, ali tri sezone kraći.



- Mali nije spavao danima zbog toga. U jednom trenutku nazvao sam Tadiju i zamolio ga u ime prijateljstva i Dinama da dođe na razgovor. Dogovorili smo se u minuti - otkriva Mamić koji je njegov potpis usporedio s nekim primjerima iz prošlosti.



- Bobana smo zadržali u Dinamu u zadnji tren. Mlinarić je trebao otići u Hajduk, ali smo uspjeli spriječiti taj odlazak. Kasnije su obojica postali lideri Dinama. Ovaj potpis je “prst sudbine”.



Kada smo već kod sudbine, Mamić je otkrio kakva je ona po pitanju odluke Uefine disciplinske komisije koja ponovno razmatra kaznu zbog izgreda navijača.



- Odluka će vjerojatno biti donesena krajem mjeseca, ali odgovorno tvrdim kako će Dinamo iduće sezone igrati u Europi - bio je jasan Mamić koji je nazočnost “sedme sile” iskoristio za još jednu mobilizaciju navijača. Ovoga puta zbog Hajduka i 22. veljače.



- Trebamo stati svi pod isti barjak. Hajduk nije imao bolju atmosferu od osnutka države, a mi smo dotakli dno u odnosima s navijačima. 45 mjeseci smo prvi na ljestvici, treba nam podrška i zaslužili smo je. Zadar je bio “dar Božji” jer su igrači imali priliku vidjeti što ih čeka u Splitu. To će izazvati prkos i inat, i protutnjat ćemo Splitom. Stvarna vrijednost je na travnjaku, a tamo je Dinamo jači od Hajduka. Ipak...



• Ipak?



- To ne znači puno ako se ne ostvare uvjeti. Molimo da se osiguraju normalni uvjeti za navijače, igrače i suce na toj utakmici - više nego znakovitom rečenicom završio je Mamić.





- Točno je što kaže Zdravko. U iščekivanju raspleta danima nisam spavao. Sada je napokon gotovo i mogu odahnuti - rekao je Barbarić, koji je u premijernoj sezoni pred sebe stavio cilj da maksimalno iskoristi minutažu koju mu Vlak ponudi. Ipak, nešto ga je posebno imponiralo.



- Sjećam se kako sam kao klinac izašao s Bišćanomna travnjak uoči jedne utakmice, a sada ću imati priliku igrati i trenirati s njim. Sjajno se osjećam. (al)

Barbarić: Sada mogu odahnuti

Mladi stoper ipak je ostvario dječački san i potpisao profesionalni ugovor s klubom u kojem je napravio prve nogometne korake.

 



Alen Lesički
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:30