Mesić: Bandić me može naslijediti na mjestu predsjednika Republike

ZAGREB - Zašto me zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ne bi mogao naslijediti na funkciji predsjednika!? Taj posao može obavljati onaj koji razumije probleme, ima ideju i zna sastaviti tim za ostvarenje te ideje, a ja mislim da on posjeduje te kvalitete - izjavio je danas hrvatski predsjednik Stipe Mesić prilikom obilaska novouređenog jezera Bundek u Zagrebu.



Na pitanje namjerava li uključiti Bandića u projekt nezavisne liste za parlamentarne izbore o kojoj se spekuliralo, Mesić je odgovorio da s Bandićem o tome nije razgovarao. - Mi ne moramo razgovarati, mi se razumijemo kad se vidimo, pa nema potrebe da puno razgovaramo - izjavio je predsjednik Mesić.



Pri obilasku predsjednika je Mesića oduševilo novouređeno jezero, na kojem su radnici postavljali ponton pa je u šali prokomentirao kako se, eto, vidi da se zagrebački gradonačlenik već priprema za Brijune.



- Bandiću bi se ovdje na Bundeku trebala postaviti bista - rekao je Mesić, fasciniran uređenjem koje je obavilo Gradsko društvo Zrinjevac. Komentirao je kako bi na uređenju zagrebačkog jezera mogao pozavidjeti svaki engleski park. Predsjednik je najavio i dolazak na otvorenje Floraarta, koje će se ove godine prvi put održati na Bundeku.



Pročelnik Davor Jelavić otkrio je i da je u jezero ubačeno 200 kilograma šarana od oko 1,5 kg, a predsjednik Mesić prisjetio se poziva jednoga svoga prijatelja na pecanje u ribnjaku. U šali je rekao da mu se, iako je mislio kako je nemoguće ne upecati ribu u ribnjaku, to ipak dogodilo, jer je njegov prijatelj pet dana prije njegova posjeta jako dobro nahranio ribe.



Gradonačelnik Bandić s Mesićem je podijelio i ljubav prema patkicama s Bundeka, a na novinarsko pitanje predsjedniku Mesiću koje on životinje najviše voli, on je odgovorio da "otkad poznaje ljude, najviše voli pse".

Vanja Nezirović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:56