Mirjana i Luka na tronu Plesa sa zvijezdama

Nakon dva mjeseca i osam odrađenih emisija, mukotrpnih treninga i poneke ozljede, Luka Nižetić i Mirjana Žutić sinoć su proglašeni pobjednicima druge sezone velikog HTV-ovog spektakla "Ples sa zvijezdama".



Titulu najboljih plesača u sinoćnjem finalnom izdanju showa donijeli su im svojim glasovima gledatelji čije se mišljenje ujedno poklopilo i s ocjenama četveročlanog žirija u sastavu Elio Bašan, Milka Babović, Vinko Bogdanić i Davor Bilman. Žiri je, naime, najviše bodova dodijelio splitskom pjevaču i njegovoj partnerici za tri plesa koje su sami izabrali, ukupno 116 bodova, od kojih su za dvije izvedbe, passo doble i  freestyle ocijenjeni maksimalnim desetkama. Luka je plesao još i quick step.



U osam emisija showa glasalo je ukupno devet milijuna gledatelja, a nakon dva mjeseca napornih treninga i nastupa Luka Nižetić i Mirjana Žutić osvojili su natjecanje
Koliku je pozornost show izazvao možda najbolje govori podatak da su samo tijekom sinoćnje emisije telefonski brojevi za Luku i Lanu okrenuti, kako saznajemo,više od 90 tisuća puta, a svih osam emisija showa imalo je zajedno više od devet milijuna gledatelja.



- Hvala obitelji, prijateljima koji su me podržali i publici koja je za nas glasala - bilo je sve što je mogao od silne glame, koja je nastala nakon proglašenja pobjednika u Studiju 'Antun Marti', reći Luka.



Njegova partnerica Mirjana, koja je i prošle godine dogurala do finala s Reneom Bitorajcem, ali joj je pobjeda izbjegla za "dlaku", također se uspjela samo zahvaliti na podršci svima, prijateljima, obitelji, kao i mami, koja joj je "ćušpajzima pomogla da prebrodi ovaj težak period".



Finalisti Lana Jurčević i Hrvoje Kraševac, kojima je pobjeda izmakla, nisu djelovali razočaranima, što najbolje potvrđuje Lanina reakcija.



- Luka i ja smo priželjkivali da doguramo do finala - kazala je prije završetka showa Lana čije je izvedbe žiri ocijenio sa samo četiri boda slabije od Lukinih. Lana je s Hrvojem otplesala passo doble, slow fox te vrlo orijentalnu izvedbu freestylea, s elementima trubšnog plesa, hip hopa i akrobacije.



Kakve su reakcije muškog dijela publike na Lanin trbušni ples, možda najbolje govori rečenica Davora Bilmana koji je ustvrdio: kada bi on bio vlasnik harema, primio bi je bez audicije. Nakon završetka spektakla natjecateljima je HTV priredio svečani domjenak, a već otprije su se dogovorili kako će kraj showa "Ples sa zvijezdama", kao i dosadašnje emisije, završiti zajedničkom feštom.







Tina Premec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:00