Mirjana Pukanić: Pitam Mesića, a tko ste vi predsjedniče?

ZAGREB - Mirjana Pukanić cijelu noć nije oka sklopila zbog izjave predsjednika Stjepana Mesića da bi policija trebala i nju ispitati. Ovom izjavom šef države kao da joj je stavio metu na čelo, prokomentirale su osobe bliske 47-godišnjoj supruzi ubijenog Ive Pukanića.


Mesić: Policija treba razgovarati s Pukanićevom suprugom




- Pitala bih Mesića samo: ‘Tko ste vi, gospodine predsjedniče?’ - rekla je Mirjana Pukanić. Nju je, kako doznajemo, policija u nedjelju popodne ispitala u sigurnoj kući. Spremna je ona,
Policijsku zaštitu dobila je odmah nakon ubojstva, ali vijest da je ubijen njezin suprug nitko joj nije javio. Čula je na televiziji.
kaže, na svako policijsko ispitivanje, pa tako i na poligrafsko, ali drži neprimjerenim da predsjednik Mesić putem medija policiji ukazuje kako da rade svoj posao.



Policijsku zaštitu dobila je odmah nakon ubojstva, ali vijest da je ubijen njezin suprug nitko joj nije javio. Čula je na televiziji.



Mesićevo posredništvo

Mirjana Pukanić već šest mjeseci živi u sigurnoj kući u koju je otišla nakon što ju je njezin suprug Ivo Pukanić pokušao hospitalizirati. Otada se nisu čuli. Preko prijateljica joj je poručivao da se vrati kao “pokajnica”, ali ona je to odbijala. Željela se razvesti, podijeliti imovinu te započeti novi život. 



Međutim, kako mjesecima nije imala nikakvih prihoda, pokušala je uz pomoć predsjednika Mesića Pukaniću poručiti da se ubrza cijeli proces razvoda.  - Nazvala sam u ured predsjednika. On mi se javio. Rekao mi je da će razgovarati s Ivom - prepričala je.



Dijete ljubavi

Smrt supruga teško ju je pogodila. Na sprovod neće otići. Smatra da bi to bilo licemjerno. - Jednog ću mu dana otići na grob i nasamo se oprostiti od njega.  Mirjana Pukanić ne zna tko je mogao ubiti njezina supruga. - Mnogim se ljudima zamjerio, ali bilo je i onih koji su ga voljeli.



Kaže kako sada samo želi izdržati do kraja. Prije svega, kaže, zbog svoje kćeri.  - Ona je bila dijete ljubavi. Nismo se još čule. Ne želim je sada uznemiravati. Dopisujemo se SMS porukama, ali ona će me jednoga dana razumjeti.



Vanja Nezirović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:31