Mirko Filipović: Čekam revanš s Gonzagom

ZAGREB - Hrvatski majstor slobodne borbe Mirko Filipović u svom domu u Zagrebu liječi posljedice teškog subotnjeg poraza od Brazilca Gabriela Gonzage na turniru UFC 70 u engleskome Manchesteru. Šokantne slike onesviještenog Cro Copa kako leži usred kaveza djelovale su nestvarno jer smo godinama navikli gledati obrnute scene.



Slična iskustva Filipović je već imao s Kevinom Randlemanom (na Prideovu turniru) i Michaelom McDonaldom (u K-1 konkurenciji). Od obojice je izgubio nokautom i oba se puta uspio vratiti na svjetski vrh. Iako je u Manchesteru njegova karizma ozbiljno načeta, ako ne i srušena, Mirko tvrdi da ima motiva i snage za novi povratak.



Ništa nije slomljeno



Osjećate li kakve zdravstvene posljedice manchesterske epizode?



- Nemam nikakvih glavobolja, ni bilo kakvih vidljivih posljedica Gonzagina high-kicka. Kad me ne bi bolio desni gležanj, već bih odavno trenirao. Ovako su preda mnom dva tjedna pasivnog odmora. Gležanj je natečen, ali mislim da ništa nije slomljeno jer u suprotnom ne bih mogao hodati. Ipak, ovih ću dana otići na liječnički pregled i snimanje.



U ringu ste djelovali odsutno?



- Protiv Gonzage nisam bio svoj. Jednostavno se nisam mogao odlučiti započeti seriju udaraca, nikako da krenem naprijed. Nešto slično događalo mi se i u prošlom dvoboju protiv Sancheza u Las Vegasu, ali tamo sam ipak pobijedio. Meni se ovakve stvari događaju u ciklusima. Prvo dobijem lekciju u ringu, a onda podivljam i ponovno pobjeđujem u serijama. Međutim, za ovaj poraz nema opravdanja, nema alibija, niti ga ja tražim.



Što je bilo presudno za takav poraz?



- Presudili su Gonzagini udarci laktom u moju sljepoočnicu. Kad sam ustao, pogled mi je bio zamagljen i uopće nisam vidio taj desni high-kick.



Jeste li pogriješili u pripremama?



- Pripreme su bile odlične i nije u tome problem. Neposredno prije borbe bio sam bezvoljan, nikakav, nisam se mogao fokusirati i borio sam se bez ikakve strategije.



Kakva će biti vaša budućnost u UFC-u?



- Sigurno ću se vratiti još jači. Trenutačno je deplasirano govoriti o UFC-ovu naslovu, ali poštovat ću ugovor do kraja. Naravno, pod uvjetom da ne bude novih ozljeda. Međutim, ne znam što bi me moglo nagnati da se borim nakon što odradim preostale četiri ugovorene borbe.



Kada biste mogli ponovno u ring?



- Vjerujem da ću se ponovno boriti pod UFC-ovim okriljem krajem kolovoza ili početkom rujna. Očekujem da ću dobiti priliku revanširati se Gonzagi. Hvala svima koji su zbog mene došli u Manchester i svima koji su me zvali s najboljim željama. Imao sam više od 200 poziva i nisam stigao svakome odgovoriti.

Slobodan Mufić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:26