Mirko: Nisam potpisao ni za Dream ni za UFC

ZAGREB - Iste subotnje noći u kojoj je Mirko Filipović za samo tri minute nokautirao Britanca Mostaphu Al Turka, predsjednik američke organizacije UFC Dana White neargumentirano je optužio hrvatskog majstora slobodne borbe za licemjerje i prijevaru.



Cro Cop izigrao UFC i odlazi u Dream?



Prije desetak dana Dana White i Cro Cop telefonski su sklopili dogovor za dvoboj na turniru UFC 99 u kölnskoj Lanxess Areni, ostavivši otvorenom mogućnost da se suradnja produlji na još dva turnira. Međutim, šef UFC-a u subotu se osjetio izigranim jer je mislio da je hrvatski gladijator potpisao ugovor s japanskim Dreamom.



BORILAČKI SPORTOVI
više iz rubrike
- Mirko govori o časti i ponosu, a nije održao svoju riječ. Pričao mi je da želi osvojiti UFC-ov naslov, da bi onda otišao u Dream. I ja sam večeras dobio prstom u oko, ne samo Al Turk - rekao je White novinarima u Kölnu.



Prije nego Filipovića optužimo za licemjerje, zagrebimo ispod Whiteovih floskula o časti. Vođa UFC-a je ljutit jer Mirko, baš kao ni ponajbolji ultimate fighter svijeta Fjodor Jemjeljanjenko, nije pristao obvezati se na još dva nastupa u sljedećih godinu dana.



Međutim, nije istina ni da se Cro Cop priklonio Dreamu. Saznajemo da nije potpisao ni za koga i da je spreman razgovarati o svakoj ponudi. Štoviše, Mirko je neposredno nakon kölnske pobjede očekivao razgovor s Whiteom i iznenađen je optužbama UFC-ova predsjednika.







- Nije mi jasno zašto je White nasjeo na glasine umjesto da razgovara sa mnom. Nadao sam se da ćemo razgovarati o nastavku suradnje, jer jedina sporna stavka je dugo razdoblje između nastupa. Ne želim mjesecima sjediti kod kuće i čekati da me netko pozove na borbu. Ipak, zahvalan sam Whiteu za priliku u Kölnu i unatoč njegovim teškim riječima, ne vidim razloga da ne produljimo dogovor - objasnio je Mirko nakon povratka iz Njemačke.



White je Cro Copa pozvao da se bori u Kölnu kako bi iskoristio njegovu karizmu najpopularnijeg europskog borca te mu predložio još dva meča, uz uvjet da se ne smije boriti pod drugim “zastavama”. Budući da Dream također nudi tri borbe, ali u samo šest mjeseci, zar je čudno što Mirko još razmatra obje ponude?



Rasplet ove priče može se očekivati u idućim danima. S obzirom na Whiteov ispad u Kölnu, čini se da je Mirko zasad bliži japanskom ringu nego američkom oktogonu.



Slobodan Mufić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:41