Mladen Stubljar novinar godine, Goran Šebelić najbolji fotoreporter u 2008.

ZAGREB - Novinar Hrvatske televizije (HTV) Mladen Stubljar proglašen je danas novinarom 2008. godine, nakon što je za njega glasovalo više članova Hrvatskog novinarskog društva (HND) nego za Dušana Miljuša iz Jutarnjeg lista.



Za Stubljara je glasovalo 385 članova HND-a, dok je Miljuš dobio 340 glasova. Za novinara godine glasovalo je ukupno 912 novinara, no 187 listića bilo je nevažećih.







U obrazloženju Ocjenjivačkog suda koji je nominirao dvojicu kandidata navodi se da je Stubljar, reporter i suurednik svake pete poljoprivredne emisije i negdašnji voditelj i urednik Dnevnika, jedan je od rijetkih koji ne živi na staroj slavi nego s terena svakoga tjedna donosi zanimljive reportaže.





Novinar Jutarnjeg lista, Dušan Miljuš i Mladen Stubljar





"Radom u Plodovima zemlje profilirao se kao vrsni poznavatelj ribarskih, maslinarskih i vinarskih tema, a svojim često osebujnim novinarskim stilom postigao je da te teme na najbolji mogući način korespondiraju s gledateljima. Mladen Stubljar je sigurno i jedan od najzaslužnijih za iznimnu gledanost emisije Plodovi zemlje, druge najgledanije emisije svih televizija u Hrvatskoj", navodi se u obrazloženju.



rubrike

VIJESTI
više iz
HND-ova nagrada za životno djelo Otokar Keršovani dodijeljena je Zvonimiru Milčecu, rekorderu po dužini i količini pisanja kolumni, podlistaka i feljtona o Zagrebu, autoru tridesetak knjiga te dviju monografija.



Nagradu Marija Jurić-Zagorka za pisano novinarstvo predsjednik HND-a Zdenko Duka uručio je ekonomskom kolumnistu Novog lista Ivi Jakovljeviću, a istoimenu nagradu za televizijsko novinarstvo Andreji Arežini-Grgičević za priloge objavljene u emisiji DOSSIER HR.



Priznanje za novinsku fotografiju Nikša Antonini dodijeljeno je Goranu Šebeliću fotoreporteru agencije Cropix, dok je nagrada za snimateljski prilog na televiziji Žarko Kaić dobio Damir Bednjanec za reportažu Winnetou živi, objavljenu u HTV-ovoj emisiji Alpe-Dunav-Jadran.







Serijom istraživačkih članaka u tjedniku Globus o izboru sudaca Ustavnog suda Slavica Lukić zaslužila je nagradu Marija Jurić-Zagorka za istraživačko novinarstvo.



Nagrada za radijsko novinarstvo ove godine nije dodijeljena jer, po jednoglasnoj odluci povjerenstva, niti jedan od desetak prijavljenih radova nije bio iznad redovnih standarda.



U velikoj dvorani HND-a dodijeljene su i nagrade "Robert Schuman" za najbolje radove u praćenju pitanja Europske unije i podizanju svijesti javnosti o putu Hrvatske u EU.



Šef Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Vincent Degert nagrade je uručio Ladi Stipić Niseteo za pisano novinarstvo, Goranu Vežiću za radijsko i Silvani Skočajić za televizijsko novinarstvo. (Hina)



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:40