Mudrinić: Zašto država rasipa milijarde kuna?

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 10.10.2008. u 14:06

ZAGREB - Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave Hrvatskog telekoma, kazao je da se u današnjoj krizi svatko treba zapitati za vlastitu odgovornost, ističući da iza nje stoji poremećen sustav vrijednosti.

Kada je riječ o državi, Mudrinić je zapitao treba li Zagrebu terminal Zračne luke vrijedan 250 milijuna eura, je li opravdano trošiti silne milijarde kuna na sportske dvorane u četiri grada koje će sutra zjapiti prazme, te treba li sanirati industrije prošlog stoljeća od kojih se ne može mnogo očekivati u budućnosti.

HNB ublažava krizu s 3,7 milijardi kuna

Crobex pao za rekordnih 13 posto

- Kada se jednom novac potroši, više ga nema, a mogućnosti države su ograničene - kazao je Mudrinić na konferenciji Zagrebačke burze u Novigradu.

Premda dionica HT-a u ovom trenutku dijeli sudbinu cijelog tržišta kapitala, čelnik kompanije posjeća da je njeno poslovanje vrlo dobro, ta da će dionica opet postići svoju vrijednost. Među ostalim, tvrtka je i ove godine u investicije uložila 1,250 milijardi kuna, malo više nego lani. Dividenda, po svemu deći, neće izostati, a Mudrinić je u šali rekao da bi "ove godine mogla biti veća od cijene dionice“.

Pozivajući na odgovornost svih, istaknuo je da je na vodstvu kompanije da i ubuduće radi najbolje i najodgovornije što može.
Marina Klepo

Izdvajamo