MARTINA ŠTRITOF

Na čudotvornom tretmanu

Uzalud upozorenja stručnjaka da se celulit ne može pobijediti preko noći i uz pomoć samo jedne metode. Mnoge žene mu se posvećuju kao lijene učenice školskom gradivu – kampanjski, i uzdajući se u izreku: Kako ćemo, lako ćemo. I za razliku od odlikašica, koje su se već davno počele zdravo hraniti, vježbati i odlaziti na masaže kritičnih dijelova (bedra, bokovi, nadlaktice, stražnjica i noge), njihov jedini napor bio je da se u kozmetičkim salonima raspitaju o novim anticelulitnim uređajima koji narančinu koru eliminiraju na bezbolan način dok one mirno leže. Njih će zasigurno razveseliti vijest o posljednjem čudu tehnike, koje je stiglo u Hrvatsku: riječ je o aparatu RF 300B, tvrtke Rinnovare Laser Cosmetics Houston, koji radi na principu radiofrekvencije.

U njegovu moć uvjerila se i 32-godišnja Martina Štritof, članica nekad popularne skupine Divas, a danas studentica krajobrazne arhitekture na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, koja pridaje veliku pažnju njezi lica i tijela. I to već dugi niz godina.

– Na kozmetičke tretmane odlazim već dvadeset godina, samo što su se prioriteti s vremenom promijenili. Nekad mi je trebalo samo čišćenje lica, a danas se podvrgavam tretmanima za hidrataciju kože i pratim i tehnološke novitete iz svijeta kozmetike, koji “popravljaju” nesavršenosti na tijelu. Tretman radiofrekvencijom, na čijem principu radi i RF 300B, oduševio me jer su rezultati u mojem slučaju odmah vidljivi, a nema boli ni ikakvih nuspojava – priznaje Martina, sretna što ima dobar metabolizam, visoka je i vitka pa nema problema s viškom kilograma. Ipak, celulit je danas boljka većine žena, pa i mršavica. – Malo narančine kore – otkriva Martina – imam tek na području stražnjice, ali to se može brzo “izgladiti”. Dovoljno je doći jednom do dva puta na tjedan na tretman i rezultat je vidljiv. Barem je tako bilo i mom slučaju.

Medicinska kozmetičarka Nada Kovač, vlasnica zagrebačkog salona ljepote u kojem se rade tretmani s RF 300B, tvrdi da se već nakon prve i terapije (koja traje od 30 do 40 minuta, ovisno o stanju kože) “skine” dva do tri centimetra masnog tkiva, a za optimalan bi rezultat trebalo doći pet do šest puta. Tretman stoji od 800 do 1000 kuna.

– Na kritično područje se najprije nanosi gel, a onda se rade kružni pokreti sondom. Pritom se na temperaturi od 45 do 60 Celzijevih stupnjeva zagrijavaju masne stanice – dosadašnji su aparati dostizali temperaturu do 44 stupnja – čime dolazi do njihove razgradnje i smanjenja. Osim toga, radiovalovi djeluju na fibroblaste, koji stimuliraju proizvodnju kolagena, te uklanjaju neravnine na koži – objašnjava Nada Kovač, dodajući kako se istim uređajem (samo drugim sondama) može tretirati i lice, kao i koža cijelog tijela.

Tretman radiofrekvencijom, naime, zateže kožu oko očiju i na vratu, uklanja bore na čelu, oblikuje stražnjicu, a odlični rezultati postižu se kod opuštenog trbuha i masnih naslaga koje ostaju nakon porođaja. Naravno, učinak će biti još bolji ako se pritom koriste razni mehanički masažeri i nanose anticelulitni preparati za kućnu upotrebu: blato, kreme i gelovi, koji rade na principu grijanja ili hlađenja.

Damir Leljak

Linker
25. travanj 2024 07:41