Na Jarunu se utopio Mario Bertok

ZAGREB - Mario Bertok (79), sportski novinar i šahovski velemajstor, te suprug pokojne legendarne glumice Semke Sokolović Bertok, u srijedu se oko 14 sati utopio na Jarunskom jezeru ispred noćnog kluba Gallery na Ljubekovoj aleji.



Njegovo beživotno tijelo na četiri metra dubine pronašli su ronioci ATJ Lučko u srijedu oko 18.10 sati. Obdukcijom na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku utvrdit će se točan uzrok smrti, a pretpostavlja da se mu je u jednom trenutku pozlilo.



Kako doznajemo, Mario je često uživao u blagodatima jezera i bio je rado viđen gost. Upravo je to policiji rekla i jedna građanka koja je posljednji puta vidjela Marija oko 14 sati kako ulazi u vodu da se osvježi i otpliva standardnu rutu.



A kako ga nakon nekog vremena više nije vidjela ni u vodi ni na obali, alarmirala je spasilačku službu koja ga također nije uspjela pronaći. U cijelu potragu odmah se umiješala i policija, čiji su ronioci četiri sata nakon nestanka pronašli tijelo nesretnog šahista, no, nažalost, mu više nije bilo spasa.



Podsjetimo, Mario je bio suprug velike glumice Semke Sokolović Bertok koja je preminula u ožujku ove godine u 73. godini života. Njih dvoje upoznali su se igrajući šah i bridž.



Mario Bertok bio je međunarodni šahovski velemajstor koji je tu titulu stekao 1957. godine. Tri godine kasnije na šahovskoj olimpijadi osvojio je drugo mjesto igrajući za Jugoslaviju.



No osim u šahu, bio je priznat i u novinarskom svijetu u kojem je dobio mnoga priznanja pišući za Sportske novosti.



Hajdi Karakaš Jakubin/Epeha
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 13:02