Nagibni vlak pregazio 5 konja

PERUŠIĆ - Nagibni putnički brzi vlak 524, koji je prometovao na pruzi Split - Zagreb, sinoć je na zagrebački željeznički kolodvor stigao sa zakašnjenjem od 44 minute jer je na ličkoj pruzi između željezničkih kolodvora Perušić i Ličko Lešće, u naselju Markovo Selo, naletio na krdo konja.



Usmrtio je ukupno pet konja posavaca čiji su vlasnici Romi koji žive u naselju blizu pruge. Jureći vlak, na kojemu je počinjena manja šteta, najprije je na pružnom prijelazu usmrtio jednog konja, a ostali su pred naletom i svjetlom lokomotive nastavili galopirati prugom. Vlak ih je stigao kilometar dalje te sve redom usmrtio i pobacao uz prugu.



U romskom su naselju danas za poginulim konjima plakali kao za ljudima, a posebno su tužna bila brojna djeca. Vrijednost poginulih konja procjenjuje se na više od 6000 eura. Protiv vlasnika konja Mile Amića (33) bit će pokrenut i sudski postupak jer konje nije smio puštati bez nadzora.



- Konji su mi utekli iz staje na prugu. Kriv je vlakovođa koji je, kad je usmrtio prvog konja, trebao vlak zaustaviti, ali on je nastavio ubijati jadne konje - ustvrdio je nesretni Mile Amić.



Željko Popović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:59