Natjecanje srednjoškolaca u vožnji kroz virtualnu Rijeku

RIJEKA - Autoklub Rijeka i Udruga informatičara Rijeke organizirat će natjecanje srednjoškolaca u vožnji kroz virtualnu Rijeku, a sve s ciljem unapređivanja prometne kulture.



Sudionici će se natjecati u edukativnoj prometnoj računalnoj simulaciji  "Urban Jungle" koju su napravili riječki informatičari iz tvrtke Kreativni odjel. Sama igrica je do sada već pokupila brojna priznanja, a nedavno je cijeli projekt, koji je podržao i predsjednik Stjepan Mesić, dobio i godišnju nagradu Hrvatske zajednice tehničke kulture.



Na natjecanje se mogu prijaviti svi učenici 3. i 4. razreda srednje škole koji nemaju položen vozački ispit B kategorije, a prijaviti se mogu na stranicama  Autokluba Rijeka, www.ak-rijeka.hr. Na istome mjestu moraju odigrati igru "Memory" s prometnim znakovima, nakon čega će 10 najboljih natjecatelja  pristupiti virtualnoj vožnji kroz Rijeku. Pobjednik natjecanja, čiji će se finalni dio održati 21. travnja u Discountu Ventex na Martinkovcu, dobit će besplatan tečaj autoškole, dok će se ostali morati zadovoljiti utješnim nagradama.



- Sama ideja krenula je iz riječkog Autokluba koji je tradicionalno najaktivniji po pitanju prometne preventive. Kako dolaze proljetni praznici, iskoristili smo mogućnost da se natjecatelji u isto vrijeme igraju, ali i uče. Najuspješnijem se smiješi besplatno polaganje vozačkog ispita, i to u mjestu iz kojeg dolazi, s obzirom na to da se na natjecanje mogu prijaviti učenici iz cijele Hrvatske - ističe Davor Pasarić iz Kreativnog odjela.



Igricu "Urban Jungle" do sada je putem interneta i informatičkih magazina vidjelo više od 200 tisuća ljudi, a svi zainteresirani mogu je besplatno skinuti na službenim stranicama igre http://uj.dir.hr.

J. Đečević
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:26