OI HRVANJE

Nenad Žugaj ispao nakon što je izgubio dvije borbe

 Andrej Švoger / Cropix

Egipćanin Karam Mohamed Ebrahim, iskusni 32-godišnji hrvač u grčko-rimskom stilu, bio je preteška prepreka za hrvatskog predstavnika Nenada Žugaja u olimpijskom dvoboju osmine finala kategorije do 84 kilograma.

Slavio je Egipćanin, inače olimpijski pobjednik iz Atene, 3-1 u bodovima.

Nakon što je prvu rundu izgubio 2-0, hrvatski je predstavnik u drugoj uspio smanjiti prednost, no Egipćanin je u trećoj potvrdio pobjedu.

Iskusni 32-godišnji Egipćanin Karam Mohamed Ebrahim omogućio je vlastitim ulaskom u finale kategorije do 84 kilograma (hrvanje, grčko-rimski stil) novu šansu Hrvatu Nenadu Žugaju...

Žugaj je u osmini finala Olimpijskih igara u Londonu izgubio meč , ali je potom dobio šansu da uz moguće dvije pobjede dođe do bronce. No, u repesažu je pao na prvoj prepreci. Francuz Melonin Noumonvi je dobio s 3-0 i tako izbacio hrvatskog predstavnika iz daljnjeg natjecanja.

Prvu rundu je Žugaj izgubio nakon što nije iskoristio šansu kada je Francuz bio u podređenom položaju. U drugoj rundi je Žugaj rapidno počeo gubiti na snazi. Francuz je takvu situaciju lako iskoristio i rutinski došao do šanse da uz još jednu pobjedu uhvati brončanu medalju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:42