Neobična romansa, štakor grli i ljubi mačku

Kažu da su Tom i Jerry u biti uvijek bili prijatelji, sada evo i dokaza.



Video, koji je vlasnik ovih mezimaca, mačke Ranj i štakora Peanuta, postavio na YouTube prije tjedan, prikazuje prijateljsku igru dva štakora sa smrtnim neprijateljem - mačkom! Uradak je postao pravi hit sakupivši preko 2 milijuna klikova na popularnoj stranici.



Igra mačke i miša, tj. u ovom slučaju mačke i dva štakora, ovdje ne karakterizira svoje pravo značenje, već je, dapače, zaista riječ o pravoj prijateljskoj igri.



Uz zvuke vesele glazbene pozadine, videosnimka prikazuje štakorovu zanesenost njegovom većom prijateljicom do te mjere da je prava napast. U jednom trenutku, igre je čak i za razigranu mačku previše, te ona pokušava pobjeći na košaru za rublje, no i dalje uz vjernu pratnju zaluđenog prijatelja.







Jedan od malih glodavaca čak i svog 'kompanjona' ohrabruje na igru s mačkom.



Mačka je brzo 'uhvaćena' i svladana od strane štakora. Nakon što je priznala poraz, 'bjegunka' se odlučila privrženo poigrati sa svojim omalenim prijateljima. U tom trenutku štakor se pobjednički penje uz njen vrat i daje joj poljubac.



Vlasnik ljubimaca, sudionika neobične veze, sam je napisao svoje viđenje 'ljubavi' na internetu - Štakor voli mačku, a mačka tolerira štakora.



Ova neobična veza između različitih životinjski vrsta nije prva takva u svijetu. Iako je ova veza razvijena u 'domaćem' okruženju, mnogo je primjera takvog životinjskog ponašanja i u divljini.



Često se događa da mlada životinja koja je 'odgajana' od strane starije pripadnice druge vrste, razvije privrženost i 'ljubav'.



Jedan od primjera takvog ponašanja je i slon Themba, koji se emocionalno vezao za ovcu Alberta nakon što je ostao siroče u dobi od samo 6 mjeseci.



'Čudesno je što životinje čine kada se žele vezati jedna za drugu' - tvrdi Mark Bekoff, profesor na Sveučilištu u Coloradu.  ( M. K., DailyMail)







Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:58