Nikša Kaleb: Pokušat ćemo stići do prvog mjesta u skupini

ZAGREB - U pedesetak kilometara udaljenom od Moskve mjestašcu Čehovu rukometaši Zagreba pokušat će u subotu (15.00) stići do novih bodova u 4. kolu D skupine Lige prvaka. Domaće 'medvjede' već su nadvisili unazad dva tjedna (26-19), i nisu krenuli na daleki put bez nade. Možebitni poraz im ne zatvara vrata druge pozicije, dok im željena pobjeda ili bod širom otvara vrata drugog kruga najelitnijeg natjecanja.



Tomu se, naravno, nadaju svi, a Nikša Kaleb, ljevokrilni napadač, tvrdi da nisu krenuli u 'nemoguću misiju'.



- Nakon prve utakmice puno više znamo o Čehovskim medvjedima, a u Skoplju smo vidjeli gdje smo sve griješili. Vjerujem da možemo stići do povoljnog rezultata, čak i pobjede, bez obzira što mnoge momčadi u Rusiju odlaze s 'bijelom zastavom' - rekao je Nikša Kaleb.



• Vidjelo se da nisu nedodirljivi već u Zagrebu...



- Izrazito su domaćinska momčad, a s druge strane, koriste neke sitnice koje smetaju drugima. Primjerice, od vremenske razlike pa do prehrane ili smještaja, no mi se s time ne smijemo zamarati. Nakon pobjede protiv Čehovskih medvjeda i Metalurga dobili smo sigurno dodatno samopouzdanje, tako da ćemo pokušati stići čak i do prvog mjesta ako nam se ukaže prilika.



• U posljednje vrijeme sve češće slušamo, ponajviše iz usta Zagrebovih čelnika i stručnog stožera, tezu da je bolje biti 3. u skupini pa igrati u Kupu kupova nego 2. i u osmini finala 'najvjerojatnije' ispasti iz Lige prvaka. Jesu li vama u glavi te kombinacije?




- Ne bavim se kalkulacijama, ali ćemo sigurno pokušati odraditi prvi dio natjecanja što bolje. Zašto ne bismo u dvije utakmice kao drugi pobijedili nekoga u osmini finala?! Želio bih sigurno biti radije drugi nego treći u skupini. Osim toga, više volim voziti Mercedes star tri godine, nego novi Yugo.



• Nasuprot vas u napadu će nanovo stajati visoki zid ruske obrane. Teško ga je preskočiti, ali...




- Visoka su momčad, no imaju i nedostataka. Manje su pokretljivi, i tu treba tražiti šansu. Malo ih 'zaljuljati' i zaobići.



• Ozračje u momčadi je poticajno, trener Neno Kljaić drži sve konce u svojim rukama i iz kola u kolo će zagrebaši igrati sve bolje:




- Kod Nene Kljaića ne moramo imati parapsihološke moći i čitati trenerove misli da bismo shvatili što želi.



• Do sada ste bili poprilično suzdržani na lijevoj strani napada...



- Ne treba zaboraviti da je gro naših akcija orijentiran sa završnicom na desnoj strani. Kapisodi i meni fali lopti, isto tako i Terzić nije zaboravio igrati rukomet, no ponekad mu nedostaje prostora za šut. Siguran sam da će i naša strana imati više prilika...





Mladi Zagrebov lijevi vanjski i reprezentativac Domagoj Duvnjak pokušat će stisnuti zube te zaigrati protiv Čehovskih medvjeda, ali je njegov nastup pod velikim upitnikom. Naime, cijeli tjedan mu je upaljena Ahilova tetiva, ima problema s petom, pa će se neposredno uoči početka utakmice odlučiti o njegovom statusu. Jedno je sigurno, najperspektivniji mladi hrvatski rukometaš neće s reprezentacijom otputovati na Superkup u Njemačku i Švedsku, već će se pod klupskim liječničkim nadzorom pokušati sanirati njegova ozljeda. žp

Nastup Duvnjaka pod upitnikom





Flensburg - Metalurg    43-24





Čehovski medvjedi - Zagreb    sub, 15.00 

2. Zagreb    3    2    0    1    76-72    4

3. Čehovski m.    3    1    0    2    88-85    2

4. Metalurg    4    0    0    4    96-142    0



Parovi 5. kola:Zagreb - Flensburg (5. studenoga), Metalurg - Čehovski medvjedi (4. studenoga)
Parovi 4. kola

1. Flensburg    4    4    0    0    149-110    8





Željko Petan
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:39