'Nisam plaćao nastupe na HTV-u, krivo sam interpretiran!'

SLAVONSKI BROD – Gradonačelnik Slavonskoga Broda Mirko Duspara opovrgnuo je na tiskovnoj konferenciji kako je plaćao svoja gostovanja na Hrvatskoj televiziji zbog čega je HTV prozvan za korupciju.



Gradonačelnik Slavonskog Broda plaćao gostovanje na HTV-u



Na izvanrednoj konferenciji za novinare Duspara je rekao kako je njegova izjava krivo interpretirana te se javno ispričao. Na izravno pitanje da li je plaćao svoje nastupe na HTV-u, odnosno u „Brisanom prostoru“ i dogovorenoj ali nerealiziranoj emisiji „Otvoreno“ Duspara je odgovorio: - Ne, nisu plaćeni!



Brodski gradonačelnik potvrdio je kako je potpisao ugovor s PR agencijom Moira u iznosu od 58 tisuća kuna ali isključivo radi toga kako bi probio medijsku blokadu posebno na nacionalnoj razini.



-Angažirao sam ovu PR agenciju Moira isključivo zbog medijske blokade u Slavonskom Brodu. Prije svega tu mislim na nacionalne medije, jer već godinama vijesti iz Broda teško stižu do Zagreba i do hrvatske javnosti -ustvrdio je Duspara, te se ispričao zbog 'nezgrapne izjave', te spočitnuo medijima, prvenstveno RTL Televiziji, krivu interpretaciju svoje izjave:



-  Moja izjava da je riječ o reklami i samoreklami 'odrezana' je gdje nije trebala biti, te krivo interpretirana. Rekao sam: „Zar bih se ja reklamirao i samoreklamirao da bi mi poslije te promocije netko prijetio smrću“ - objasnio je brodski gradonačelnik, kojemu mnogi u gradu na Savi zamjeraju što je novac poreznih obveznika trošio na promociju svog imidža, k tome još i na javnoj televiziji.



On to međutim demantira i kaže kako je bila riječ isključivo o pokušaju 'proboja na medije' da javnost dozna pravu istinu o slučaju 'Korčula', za što je Fond za privatizaciju donio rješenje o poništenju ovršnog postupka nad gradskim nekretninama od strane Novogradnje, na ime vrijednosti zemljišta brodskog ferijalnog odmarališta na Korčuli.



Riječ je o sporu 'teškom' 150 milijuna, zbog kojemu je u jednom trenutku Slavonskom Brodu prijetio bankrot. – Direktor Novogradnje Ivan Dragičević i njegov brat Tomislav Dragičević ( predsjednik Uprave INE nap. a.) su ti koji blokiraju da informacije o slučaju Korčula dođu do javnosti putem nacionalnih medija – tvrdi Duspara.



O cijelom slučaju je 21. svibnja pisao premijeru Ivi Sanaderu, a kopiju pisma je danas ponovno podijelio medijima. Za konstantne napade na njega, optužuje i brodske poduzetnike (ne navodi imena), te pojedine lokalne medije u kojima su mu, kako kaže, zatvorena vrata.



Irena Nakić, vlasnica Moira PR agencije za lokalni je radio izjavila kako se na taj način ne može doći ni na javnu televiziju, niti u bilo koje novine, ali se može doći brifiranjem novinara na određenu temu putem press konferencija, sastanaka i slično. Predsjednica GONG-a i članica Vijeća HRT-a Suzana Jašić pozvala je USKOK i Državno odvjetništvo da istraže ovaj i njemu slične slučajeve.



- Mislim da bi se USKOK i državno odvjetništvo trebalo ozbiljno pozabaviti kako HTV-om tako i osobama koje priznaju da su platile svoja gostovanja u emisijama javne televizije, izjavila je Suzana Jašić za dnevnik RTL Televizije.



Cijelu slavonskobrodsku javnost, kao uostalom i vijećnike koji su na sjednici Gradskog vijeća opravdano potaknuli ovu raspravu, zanima je li ta Dusparina promocija uistinu bila vrijedna potrošenih 58 tisuća kuna iz gradskog proračuna. 



Ivica Vlašić/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:43