'Nitko nije dobio otkaz'

ZAGREB - Jutro nakon što je Izvršni odbor donio zaključak o provedbi antirecesijskih mjera u Dinamu je počelo vrlo burno. Tlak izvršnog dopredsjednika naglo je skočio kad je vidio novinski naslov prema kojemu se Dinamo odriče usluga Džemala Mustedanagića, Krasnodara Rore, Krešimira Ganjte i Zdenka Kobeščaka. Reakcija nije izostala. Prema informacijama kojima raspolažemo, Zdravko Mamić promptno je sazvao sastanak istih osoba koje su prethodni dan slagale antirecesijsku križaljku.



- Gospodo, tko je izdajica među nama - navodno je zapitao Zdravko Mamić okupljeno društvo u kojemu je bila i osoba koja je prenijela novinaru da će se klub odreknuti svojih legendi.



rubrike

NOGOMET
više iz
Ne znamo je li se “peta kolona” javila, ali u klubu su, nakon što je novinar odradio svoj posao i podijelio informaciju s čitateljima, odlučili odluku o otpuštanju staviti ad acta, praveći se kako se mogućnost otpuštanja nije uzimala u obzir.



- Nitko nije dobio otkaz - riječi su Siniše Jagodića, člana Uprave zaduženog za odnose s javnošću kluba iz Maksimira, koji nije bio voljan ulaziti u dublje analize.



- Ta rečenica je sasvim jasna i nema potrebe za dodatnim objašnjenjem - završio je Jagodić, a nešto detaljniji po tom pitanju bio je Džemal Mustedanagić.



Istinska legenda kluba, bivši reprezentativac, član šampionske generacije iz 1982. i vlasnik 444 nastupa u “modrom” dresu bio je iznimno razočaran napisom o otkazu u klubu za koji je vezan dugi niz godina.



- U klubu sam 36 godina. Sve što imam dao sam Dinamu. Kao igrač sam ginuo na travnjaku, a kao trener nogometno odgojio Eduarda, Ćorluku, Kranjčara i Modrića. Nije u redu da se takve stvari objavljuju bez dokaza. Stvarno me boli spominjanje mog imena u kontekstu odlaska iz kluba - rekao je Mustedanagić čiju je bol ublažio razgovor s Zdravkom Mamićem koji je zatražio u utorak ujutro.



- Zdravko mi je rekao da je to izmišljotina koja nema veze s istinom. Ostajem u klubu. O otkazu nema ni riječi - izjavio je Mustedanagić, bivši pomoćnik Josipa Kužea koji je njegovim odlaskom dobio mjesto skauta u Omladinskoj školi gdje mu radi i sin Adino koji s visokom dozom uspjeha vodi generaciju najmlađih Dinamovih dječaka.



Kako bilo, očito je prva recesijska mjera zapela i prije nego što je počela. Shvaćamo da se Uprava kluba prema recesiji ne smije odnositi kao da je nema, iako je Dinamo uvjerljivo u najboljoj poziciji od svih naših prvoligaša zajedno. U trenucima kada Dinamo nema kome prodati svoj proizvod jer krajnji kupci, odnosno posjetitelji Maksimira ne dolaze na utakmice u broju koji rezultati Dinama zaslužuju, te kada sponzori traže način kako da pobjegnu od Dinama jer su njihovi promocijski budžeti primili ozbiljan udarac rebalansima prouzročenim gospodarskom krizom, “modri” su posegnuli, barem u mislima, za najnepopularnijom mjerom - otkazima.



Iako s gospodarskog stajališta to i ne bi bio loš potez, treba imati sluha i prema tradiciji. Čak 444 Mustedanagićeve utakmice za Dinamo nisu mala stvar, baš kao ni Rorin pogodak Leedsu 30. kolovoza 1967., koji je otvorio vrata najvećem klupskom uspjehu u njegovoj povijesti. Više od 60 milijuna eura zarađenih prodajom igrača u posljednjih nekoliko godina jamči Dinamu sigurnu plovidbu u recesijskim vodama. I to je velik uspjeh ove garniture koja vodi Dinamo. Nadamo se da ga neće kompromitirati otkazima ljudima koji su stvarali povijest Dinama.



Alen Lesički
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:05