Njemačka: U krvavom pohodu u školi ubio 15 ljudi

BERLIN - Najmanje 15 ljudi, među kojima devet učenika, ubijeno je u srijedu kada je 17-godišnji napadač otvorio vatru u srednjoj školi u Winnendenu, gradiću s 27.000 stanovnika, blizu Stuttgarta, u saveznoj državi Baden-Wuerttemberg. Tri sata kasnije ubijen je prilikom pokušaja uhićenja.

nakon ubilačkog pohoda u dvama razredima
'Zar još uvijek nisu svi mrtvi?', prosiktao je 17-godišnji Tim K. 



Devet učenika, tri profesorice, jednog vrtlara i dvoje prolaznika usmrtio je pomahnitali bivši učenik škole u Winnendenu dok nije ubijen u razmjeni vatre s policijom. Točan broj ozlijeđenih osoba zasad nije poznat.



Policija je u međuvremenu potvrdila da je masovna ubojstva počinio 17-godišnji Tim K. S mjesta zločina pobjegao je automobilom, a pronađen je u jednom supermarketu u Wendlingenu, udaljenom 40 kilometara od škole u Winnendenu.



rubrike

SVIJET
više iz
Mediji su javljali kontradiktorne informacije o sudbini ubojice koji je pobjegao s mjesta nesreće, a neka su govorila i da je počinio samoubojstvo u parku u Winnendenu.



Prema neslužbenim podacima, njegovi roditelji legalno posjeduju arsenal oružja.



"U 9.45 sati jedna naoružana osoba počela je pucati po školi. Imamo najmanje 10 mrtvih i niz ozlijeđenih", rekla je glasnogovornica.



U realnu školu Albertville, koju pohađa 1700 učenika, ušao je u 9.30 sati. Ušao je u dvije razredne prostorije i počeo pucati. U jednom trenutku je povikao :“Zar još uvijek nisu svi mrtvi?“. Jedna se pripravnica postavila se ispred jedne učenice da ju zaštiti. Tim K. hladnokrvno ju je ustrijelio.



Potom je izašao iz škole te pod zasad nepoznatim okolnostima ustrijelio zaposlenika obližnje psihijatrijske klinike. Potom je ubojica prisilio jednog muškarca da ga poveze u njegovu automobilu. Vozač srećom nije postao žrtva poludjelog tinejdžera, već je pušten na putu do Wendlingena. Sedamnaestogodišnjega Tima policija je pronašla u jednome automobila u Wendlingenu gdje su u pucnjavi smrtno stradali ubojica i dvoje prolaznika, a dvojica policajaca teško su ozlijeđena. 







  Kuća u kojoj žive roditelji 17-godišnjeg ubojice Tima K.









Vlasti u pokrajini otvorile su telefonsku liniju kojom žele pružiti psihološku pomoć učenicima, profesorima i drugima koji su na bilo koji način pogođeni ovom tragedijom.



SAD: Najmanje 10 mrtvih u ubilačkom pohodu u Alabami



Umirovljenik ustrijelio dvoje ljudi u bolnici



Ovo je drugi masakr u samo 24 sata. Masakru u Njemačkoj prethodio je ubilački pohod na jugu američke države Alabame u kojemu je ubijeno 10 osoba. Jedan od najtežih zločina počinjenih u njemačkim školama dogodio se u travnju 2002. u Erfurtu kada je napadač pobio 16 osoba, a potom i sebe. (a, A. Vladić)



  Kola Hitne pomoći ispred škole u Winnendenu



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:13