Nova TV ukida 'Zakon ljubavi'

ZAGREB - Nakon samo dva mjeseca emitiranja Nova TV odlučila je s programa skinuti sapunicu “Zakon ljubavi”, a posljednja epizoda bit će prikazana u petak, 12. prosinca. Slaba gledanost od prosječno samo pet, šest posto očito je presudila u odluci da čelnici Nove TV raskinu ugovor s producentskom kućom Romana Majetića AVA-om, pa će serija, umjesto Što se tu ima više za reći? Brojke sve govore



Roman M ajetić
planiranih 185 nastavka, završiti priču u 60. epizodi. Ipak, na Novoj TV u utorak odluku o ukidanju serije “Zakon ljubavi”, koju su na samom startu jesenske sezone najavili kao projekt koji će preoteti HTV-u ljubitelje sapunica, objasnili su završetkom jesenske sheme.



Hitna odluka

- Blagdanskim programom Nova TV počela je pripremati prostor za novu programsku shemu u 2009. godini. U sklopu stare sheme 12. prosinca bit će emitirana posljednja epizoda ‘Zakona ljubavi’. Ove jeseni Nova TV lansirala je najviše novih projekata i ostvarila najveći porast gledanosti, a u svojem programu nastavit će prikazivati projekte koji mogu pratiti taj uspjeh - stoji u priopćenju Nove TV, iz čega se djelomično može iščitati kako nova sapunica nije mogla slijediti taj trend. No, iako se već tjednima šuškalo kako će “Zakon ljubavi”, koji je posustao u utrci s HTV-ovom sapunicom “Sve će biti dobro”, trajati kraće od predviđenog, odluka o tome očito je donesena “preko noći”. Naime, u AVA-i su još danas planirali nove angažmane, među njima i Božidara Alića, koji je trebao glumiti premijera Ivana Brnasa.



Međutim, kako doznajemo, Roman Majetić jučer se obratio svojem producentskom timu i obavijestio ih kako je “Nova TV odustala od serije, jer im je preskupo”, dok su glumci za tu odluku doznali danas. Vlasnik tvrtke AVA nije bio  raspoložen za razgovor.



Teško razdoblje

- Ne bih ništa komentirao. Što se tu ima više reći? Brojke govore sve - uzvratio je Majetić, za kojeg je ovo teško razdoblje. Prije nekoliko mjeseci razišao se, naime, s dugogodišnjim poslovnim partnerom Tončijem Huljićem, potom ga je bivša djevojka Jelena Veljača povlačila po medijima jer joj je otkazao suradnju , uslijedili su problemi s isplatom honorara, a na kraju je i Nova TV odlučila prije vremena okončati emitiranje serije.



Tina Premec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:24