Novi projekt EPH: Kreće 'Novi medij' čiji će sadržaj stvarati i čitatelji

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 21.06.2007. u 21:12

ZAGREB - Prvi u nizu sastanaka potencijalnih suradnika novog velikog projekta Europapress holdinga, koji uključuje tiskovno izdanje, ali i portal, održan je u četvrtak u zgradi EPH, na mjestu buduće redakcije.

Drugačiji pristup, angažman i motivacija neka su od obilježja novog projekta EPH, pod radnim nazivom "Novi medij", koji za suradnju traži novinare i marketingaše, mlade i kreativne snage koje će pomaknuti granice medija u Hrvatskoj. Osnovna ideja projekta je direktna komunikacija s čitateljima i njihovo aktivno sudjelovanje u izradi sadržaja.

Novi medij će anticipirati sve trendove u medijskom biznisu, kako lokalno tako i u svijetu. Od novinara će se tražiti kreativan pristup, a čitatelji će moći postati i honorarni suradnici

Petar Pavić
U budućem, još neopremljenom "laboratoriju" ideja, jer kako kažu u projektu - prvo koncept i pametne glave, a onda stolice i žice - okupilo se dvadesetak potencijalnih suradnika, na čije su pitanje kada će projekt početi voditelji odgovorili - vrlo brzo.

- Novi medij će anticipirati sve trendove u medijskom biznisu, kako lokalno tako i u svijetu. Od novinara će se tražiti kreativan pristup, a čitatelji će moći postati i honorarni suradnici - objasnio je Petar Pavić, voditelj projekta i direktor razvoja EPH, te dodao da je ključna teza koja se ovdje mijenja, u odnosu na ono što trenutačno postoji u medijima, da se ove novine rade dan prije putem portala.

Zainteresirani scenaristi i redatelji, kako pokretači zovu buduće novinare i suradnike, mogu se javiti na e-mail [email protected] ili posjetiti blog projekta www.novimedij.com.

Tamo građani mogu iznositi mišljenje o projektu, predlagati ideje te tako direktno utjecati na razvoj budućeg novinskog portala i tiskovine. 

T. Radić

Izdvajamo