Ovrha na cijelu plaću

VUKOVAR -Pokretač i administrator internetske stranice vukovarac.net, Damir Fintić, upozorio je medije da mu je sudskom presudom za duševne boli obustavljena isplata cijele plaće.

Bivši vukovarski gradonačelnik Vladimir Štengl i njegova supruga tužili su Fintića za duševne boli i klevetu kada su prije tri godine na stranici vukovarac.net objavljeni tekst i po njih uvredljivi komentari koji su potom uslijedili.

"Za proživljene duševne boli obitelj Štengl tražila je ukupno 252.000 kuna, a prvih 50.000 kuna uvećanih za kamate već su stigli na naplatu. Umjesto trećine, obustavljena mi je isplata cijele plaće, pa su mi ugrožena ljudska prava i uskraćeno pravo na život. Nemam pravo na korištenje ni lipe svoje plaće, pa bih u robovlasničkom položaju trebao provesti iduće dvije i pol godine", rekao je Fintić.

Fintić je sa svojim slučajem upoznao i predsjednika Republike i premijera, sve međunarodne institucije koje se bave zaštitom ljudskih prava. Kad iscrpi sve pravne mogućnosti u Hrvatskoj, najavljuje kako će se obratiti i Sudu u Strasbourgu.



M.Obrenović/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:55