Oženio se Vlado Kasalo

ZAGREB - Svadbeno slavlje bivšeg nogometaša Dinama Vlade Kasala, koji se sinoć oženio Katarinom Bilušić u župnoj crkvi u Lučkom, održano je u restoranu Domagoj, a u obilju narodne glazbe i vina najviše je, čini se, uživao vjenčani kum Zdravko Mamić.



Dopredsjednik Dinama, uvijek nasmijan i raspoložen za feštu, molitvom "Očenaša" uzvanicima je poželio dobar tek te prvi krenuo sa zabavljanjem. Tradicionalnoga prvog plesa nije bilo, a nakon nekoliko čašica bijelog vina i nazdravljanja s mladoženjom i gostima Mamića se, u pjevačkom zanosu, moglo vidjeti i na stolu. U takve i slične pothvate nije se, zbog trudnoće, upuštala crnokosa mladenka.



Izričito narodnjačku proslavu u neko doba noći nakratko su zamijenili tamburaši, a pozivu na feštu odazvali su se, među 150 ostalih uzvanika, i glumica Nada Abrus, Goran Obradović Pišta, Zvjezdan Cvetković, Trpimir Jandrek, Danko Đikić i Stjepan Deverić, koje smo zatekli u Domagoju.



Za Vladu Kasala, koji je javnosti ostao poznatiji po aferama i problemima sa zakonom nego po nogometu, ovo je drugi brak. Sa bivšom suprugom Ljubicom ima odraslog sina Domagoja, a javnosti je poznata i njegova veza s televizijskom voditeljicom Dijanom Čuljak.



Nekoliko godina igrao je u njemačkom Nürnbergu, gdje se našao u kladioničarskoj aferi, koja se pretvorila u "slučaj Kasalo". Osumnjičen je bio da je zabio dva namjerna autogola radi pozamašnih oklada na ilegalnoj kladionici nürnberškog podzemlja. Osim problema sa zakonom u Njemačkoj, Kasalo se s aferama susreo i u Hrvatskoj, pa se kao svjedok našao na suđenju za ubojstvo Vjeke Sliška, a svjedočio je na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji u Remetincu. Kasala su tada svjedoci pokajnici spominjali kao jednu od osoba koja je prodavala kokain za "dečke s Knežije". Na osnovi tih iskaza protiv Kasala je pokrenut i istražni postupak u kojem je on opovrgnuo sve.



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 20:39