Panoramske ture Šibenika od Uskrsa

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 28.02.2008. u 15:32

ŠIBENIK - Turistička autobusna kružna linija za panoramsko razgledavanje bit će od Uskrsa uvedena na šibenskom području, a održavat će je za sada jedini dvokatni "kabriolet" autobus u Hrvatskoj. 

Riječ je projektu na kojem radi šibenska turistička agencija Slaptours. Novi autobus, koji mora biti posebno prilagođen za takvu vrstu putovanja, već su kupili i nalazi se na doradi u Velikoj Gorici. To će biti ujedno i prvo povezivanje turističkih mjesta u priobalnom dijelu Županije.

- Namjera nam je omogućiti turistima da budu mobilni i motivirati ih da razgledaju i druga turistička mjesta, a ne samo ono u kojm su odsjeli i, što je najvažnije, da pritom izbjegnu probleme s prometnim gužvama i parkirnim mjestima, odnosno da vide što više toga za što manje novca.

- Šibensko područje je po konfiguraciji terena pogodno za takva panoramska razgledavanja. Autobus će kružiti vjerojatno tri puta dnevno na relaciji od Vodica do Primoštena, a karta ne bi trebala biti skuplja od 80 kuna. Uz nju će turisti dobiti i besplatan vodič sa svim servisnim i ostalim informacijama vezanima za turističku ponudu šibenskog kraja koji također pripremamo - kaže Dragan Slavica, vlasnik agencije Slaptours.

On predviđa da će u promidžbi te nove turističke ponude surađivati s lokalnim turističkim zajednicama i drugim turističkim agencijama.  Utvrđena je i ruta kojom će se kretati "kabriolet" autobus na relaciji Vodice - Šibenik - Primošten, a koja će uključiti i Zaton, Grebašticu te Primošten Burnji i Primošten Južni.

Autobus bi trebao postati znakom prepoznavanja Šibenika jer će biti narančaste boje kao šibenska kapa, a turiste će opsluživati hostese u stiliziranoj narodnoj nošnji.


Diana Ferić

Izdvajamo