Pijan i pijaniji sudarili se i ostali živi

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 11.05.2007. u 10:49

KARLOVAC - U jučerašnjoj prometnoj nesreći na državnoj cesti D1 u Cerovcu kod Karlovca sudarili su se automobilima dvojica iznimno alkoholiziranih vozača, jedan sa 2,35, a drugi s čak 4,04 promila alkohola u krvi, izvijestila je danas karlovačka policija, koja s nevjericom očekuje potvrdu mjerenja.

Nesreću je skrivio pijaniji od njih dvojice, Srđan Đ. (46), koji je lakše ozlijeđen, a oporavlja se na psihijatrijskom odjelu Opće bolnice u Karlovcu. Drugi vozač Boris V. (53) zadobio je teške ozljede - prijelom nosne kosti i nekoliko rebara i također je u bolnici.

Psihijatrica u karlovačkoj bolnici Kata Dujam Bine kaže da bi po svim teorijama čovjek s koncentracijom alkohola od 4,04 promila trebao biti u nesvjesnom stanju, dok je Srđan Ð. bio pri svijesti kada je primljen.

"To je jedan od najviših postotaka alkoholiziranosti osoba koje ponekad dođu k nama - maksimalan je bio 4,1 - ali nikada ravno s upravljača automobila. Uz alkoholiziranost od četiri do pet promila ljudi završavaju u šok sobi, a ne kod nas", rekla je psihijatrica Dujam Bine, napominjući da se Srđan Đ. dobro oporavlja.

Načelnik odjela policije Ivan Fink rekao je da deset do 14 posto svih prometnih nesreća prouzroče alkoholizirani vozači, ali ovako visoka koncentracija potpuna je iznimka, te je rekao da i sam s nevjericom čeka potvrdu tog podatka prema analizi krvi i urina ovog rekordera. (Hina)

Izdvajamo