Policajci koji su se tukli pred stotinama turista suspendirani

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 30.06.2007. u 19:55

Danas oko 11.30 pred tunelom Mala kapela dva policajca Krešimir M. (38) i Petar B. (41) potukla su se zabavivši tako stotine turista koji su stajali u koloni čekajući na prolazak prema jugu.

Naime, pored policijskog automobila dva uniformirana policajca koja su trebala regulirati promet i nadzirati sigurnost putnika na autocesti Zagreb-Split potukla su se, a tučnjava je rezultirala hospitaliziranjem obojice u Općoj bolnici Ogulin, gdje im je ukazana liječnička pomoć. Jedan ima kontuzije glave, drugi ogrebotine, ozljede nosne kosti i rastrgane usne.


Na temelju Rješenja načelnika Policijske uprave karlovačke Nenada Kranjčeca večeras su zbog nedoličnog ponašanja u službi udaljena s dužnosti dvojica djelatnika Policijske postaje Ogulin, te će protiv njih biti podnijeta i prekršajna prijava za remećenje javnog reda i mira, objavila je večeras glasnogovornica PU karlovačke Tanja Petrić.

Policajci Krešimir M. (38) i Petar B. (41) suspendirani su zbog međusobnog verbalnog i fizičkog obračuna na dužnosti, i to kod tunela Mala Kapela na auto cesti A1 Zagreba-Split, danas oko 11,30 sati.

Glasnogovornice PU karlovačke u priopćenju navodi kako su se policajci Krešimir M. i Petar B. za vrijeme obnašanja službe, u službenoj odori, u službenom vozilu marke škoda Octavia prvo verbalno, a zatim i fizički sukobili. U sukobu su zadobili lake tjelesne ozljede  te su nakon liječničke pomoći koja im je pružena u Općoj bolnici u Ogulinu, pušteni kući.

Dežurni kirurg ogulinske Opće bolnice potvrdio je kako su policajci zadobili lake tjelesne ozljede u obliku nagnječenja glave, ozljede usana i nosa, te više ogrebotina.(Hina)
 Policajci suspendirani

Izdvajamo