Ponovno 40 tisuća ljudi na Maksimiru

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 18.06.2007. u 08:24

ZAGREB - Sinoćnji koncertni spektakl Marka Perkovića Thompsona održan je pred 40-ak tisuća euforičnih obožavatelja koji su gotovo tri sata na Dinamovom stadionu upijali svaku glazbenu i domoljubnu poruku svog idola.

Velikoj posjećenosti jučerašnjeg koncerta "kumovala" je dobra volja pjevača i organizatora koji su zbog subotnje odgode zbog kiše na koncert puštali svakoga tko je došao bez karte. Upravo je taj potez možda i "spasio" dugoočekivani spektakl, budući da je postojala velika bojazan da jučerašnji koncert ostane bitno slabije posjećen od očekivanog.Naime, mnogi obožavatelji koji su u subotu stigli na Dinamov stadion, kada je kiša odgodila koncert, jučer više nisu bili u mogućnosti doći, posebice oni koji su stigli iz drugih krajeva Hrvatske te iz drugih zemalja.

No, razgaljeni obožavatelji i domoljubi jučer su gotovo u potpunosti ispunili teren te sjevernu, zapadnu i južnu tribinu, dok su se poznata lica "skućila" u VIP loži gdje su uživali u jagodama i šampanjcu.

Thompson je koncert počeo pjesmama sa svog posljednjeg albuma "Bilo jednom u Hrvatskoj", a prva pjesma koja je "probila led" bila je "Početak".

Vrhunac večeri bili su, naravno, "Čavoglavi" te "Vjetre s Dinare" i "Lijepa li si", dok je pjesma "Ratnici svjetla" izmamila upaljače većine okupljenih i tako stvorila nevjerojatnu atmosferu.

- Dragi prijatelji, drago mi je što ste došli. Večeras imamo koncert koji smo dugo pripremali. Večeras budimo ponosni i dostojanstveni.

Optužuju nas da smo fašisti i nacisti, a mi smo samo domoljubi - obratio se razgaljenom mnoštvu Thompson.

Koncert koji je naposljetku "zatvoren" vatrometom prošao je bez većih incidenata i u pozitivnoj atmosferi koju su tek povremeno poljuljale poneke ustaške pjesme.Spektakularna pozornica, videozidovi, svjetlosni efekti te brojni drugi detalji nikoga nisu ostavili ravnodušnim, a Thompsonova publika svome se idolu zahvalila pozitivnom atmosferom i čestim skandiranjem.


Vanja Došen

Izdvajamo