Prijavljen jer je o Kauriću napisao da je ‘idiot kojeg treba ubiti’

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 11.02.2009. u 18:07

SISAK - Zbog rečenice “Idiota treba ubiti ili zatvoriti”, napisane na blogu “Glinska-tiranija”, zamjenik glinskoga gradonačelnika Darko Kaurić (HSP) kazneno je prijavio vlasnika bloga Mirka Sužnjevića (26) iz Gline, sina gradskog vijećnika i čelnika SDSS-a Nikole Sužnjevića.

- Očekivao sam prljavu kampanju, ali takve prijetnje i uvrede nisam mogao niti sanjati. Osim što mi preko bloga prijeti smrću te dodaje kako je zbog mene šteta što je ukinuta smrtna kazna, isti me autor na blogu optužuje da sam pedofil, bez ikakvih dokaza neistinito ponavlja da sam imao vezu s maloljetnicom. Podnio sam policiji kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe zbog prijetnje i uvrede preko bloga, a policija me izvijestila kako je utvrđeno da je vlasnik bloga Mirko Sužnjević.

Žalosno je da meni, hrvatskom branitelju i kninskom logorašu, u rodnoj Glini smrću prijeti član obitelji Sužnjević koja je u Domovinskom ratu učinila sve što može da Hrvatske ne bude. Otac Mirka Sužnjevića bio je krajinski sudac, a sada je visoki dužnosnik SDSS-a i predvodnik Srba u Glini. Tvrdim da on stoji iza svega - izjavio je Darko Kaurić.

Svjestan posljedica

Policijska postaja Glina proslijedila je po službenoj dužnosti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku zbog počinjenja kaznenog djela prijetnje. Darko Kaurić i drugi najčešće prozivani dužnosnik na tom blogu, gradonačelnik Marko Sremić, privatno će tužiti vlasnika bloga Mirka Sužnjevića zbog kaznenih djela klevete i uvrede. Mirko Sužnjević ne živi u Glini, nego u Zagrebu gdje radi kao stručni suradnik na Fakultetu elektrotehnike i računar-stva. Diplomirao je na FER-u s odličnim uspjehom i sada se, kako kaže, bavi znanošću.

- Točno je, ja sam otvorio blog i svjestan sam da snosim odgovornost za sve što je na njemu napisano. Nisam prijetio, ne vidim ni u spornim rečenicama stvarnu prijetnju, a blog sam otvorio kako bismo mogli otvoreno reći što u Glini ne valja.

Više od 900 komentara


A puno toga ne valja i u to se može uvjeriti svaki prolaznik. Sve propada zbog istih ljudi koji Glinu vode kao privatno poduzeće iz kojega mogu uzeti sve što žele - rekao je Mirko Sužnjević.

Dodao je da zbog obveza na fakultetu dugo nije kontrolirao što sve na blogu izlazi.

- Iznenadilo me kad sam vidio koliki je interes. Napisano je više od 900 komentara i članaka, živi glinski parlament. Nadam se da će netko iz državnih tijela krenuti tragom tvrdnji o kriminalu, korupciji i zloupotrebama položaja. Nadam se da Državno odvjetništvo neće u benignim rečenicama napisanim na blogu vidjeti stvarnu prijetnju Kauriću i zbog toga me kazniti, ustvrdio je Sužnjević koji odlučno odbija tvrdnje da iza svega stoji njegov otac Nikola.Mate Piškor/EPEHA

Izdvajamo