Radeljak prijeti tužbom ako RBA ne povuče Vlatkin spot

ZAGREB - Svoje nezadovoljstvo reklamnom kampanjom Raiffeisen banke s Vlatkom Pokos u glavnoj ulozi Josip Radeljak pretočio je u srijedu u djelo - od predsjednika Uprave RBA Zdenka Adrovića zatražio je opoziv cijele reklamne kampanje te da se hitno prekine emitiranje TV spota u kojem Vlatku bez "stana i krpica" spašavaju bankovne kartice.



POGLEDAJTE VIDEO: Vlatka Pokos u reklamnom spotu RBA



Zašto za Vlatku Pokos ne vrijede jednaka pravila



Uz tvrdnje da je reklamna kampanja "prazni ormar" napravljena na temelju jednog od sudskih postupaka koji se vode između Josipa Radeljaka i Vlatke Pokos, Radeljakov odvjetnik Goran Mikuličić poslao je danas pismo predsjedniku Uprave RBA u kojem traži i da se suzdrže od bilo kakvog nastavka kampanje. Naime, uskoro bi trebala uslijediti print kampanja u kojoj će svi zainteresirani dobiti priliku obući Vlatku.



Koristim ovu priliku da Vam kao odgovornoj osobi RBA ukažem na moj ljudski i moralni odmak glede iznimno problematične etičnosti reklamne kampanje
U slučaju ogluhe na te zahtjeve odvjetnik Mikuličić u pismu najavljuje podizanje civilne tužbe, zahtjev za sudskom zabranom reklamne kampanje, kao i podnošenje kaznene tužbe zbog implicitnog prenošenja klevetničkih tvrdnji glavne glumice Pokos u reklamnoj kampanji.



U Raiffeisen banci, koja je prvi put odlučila za svoju kampanju angažirati nekog slavnog te ironičnim spotom razbiti relativno konzervativno oglašavanje hrvatkih banaka, danas nisu htjeli komentirati pismo i zahtjeve Josipa Radeljaka jer ga nisu službeno zaprimili, već samo faks i mail porukom.



A u pismu koje je dostavljeno danas i novinarima odvjetnik Mikuličić upozorava čelnog čovjeka RBA da se sadržaj kampanje s Vlatkom Pokos "nedozvoljeno i neprimjereno involvira u osobne prilike i privatan život njegovog klijenta Josipa Radeljaka, kao i na njegov moralni lik".



"Koristim ovu priliku da Vam kao odgovornoj osobi RBA ukažem na moj ljudski i moralni odmak glede iznimno problematične etičnosti reklamne kampanje", ističe se u pismu predsjedniku Uprave RBA.







Odvjetnik Mikuličić zatim detaljno obrazlaže kako se nakon prekida bračne zajednice Josipa Radeljaka i Vlatke Pokos vode sudski postupci pred nekoliko hrvatskih sudova, a jedan od tih postupaka glavni je okvir reklamne kampanje RBA "praznog ormara" koja se vrti na televiziji posljednjih dana. Riječ je o postupku koji je Vlatka Pokos pokrenula pred Općinskim sudom u Zagrebu, a kojim od Josipa Radeljaka zahtijeva povrat svojih odjevnih predmeta.




Reklama govori o onome što već zna cijela hrvatska javnost i stoga nas iznenađuje zahtjev Josipa Radeljaka za prekid kampanje. Očito mu, za razliku od njegove bivše supruge, definitivno nedostaje smisla za humor



Igor Poturić

Odvjetnik Mikuličić čelnog čovjeka RBA pri tome podsijeća da je Josip Radeljak vratio sve odjevne predmete Vlatki Pokos, što je potvrdio i javni bilježnik, pa njezine suprotne tvrdnje ocjenjuju klevetom.



"Reklamnom kampanjom opetovano se skreće pažnja javosti na već izrečenu klevetničku tvrdnju o utaji i krađi njene odjeće koja se imputira mom klijentu", upozorava odvjetnik Mikuličić.



U agenciji Imago, koja je u suradnji s Raiffeisen Consultingom osmislila reklamnu kampanju, iznenađeni su najnovijim potezom Josipa Radeljaka, ali procjenjuju da nema realnih pravnih osnova za prekid kampanje.



- Reklama govori o onome što već zna cijela hrvatska javnost i stoga nas iznenađuje zahtjev Josipa Radeljaka za prekid kampanje. Očito mu, za razliku od njegove bivše supruge, definitivno nedostaje smisla za humor - ističe Igor Poturić, kreativni direktor u Imagu.



Gordana Galović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:31