Rubio 1. pick već na sljedećem draftu?

Većina internetskih portala koji se bave predviđanjem rezultata na budućim NBA draftovima stavlja Rickyja Rubija u prvi plan. U jednom se spominje i naš Tomislav Zubčić.



Internetske stranice poput insidehoops.com, mynbadraft.com i draftexpress.com na prvo mjesto 17-godišnjeg Katalonca stavljaju već na sljedećem draftu, u lipnju 2009. godine.



Prvo je mjesto Rubio zabetonirao sjajnim nastupom na Olimpijskim igrama. S vrha je izgurao najkvalitetnije američke mladce poput B.J. Mullensa ili Blakea Griffina. I prije Pekinga Rubio je bio pri vrhu, nikad ispod petog mjesta, ali također nije bio niti prvi.



Obistine li se predviđanja, postat će prvi neamerički bek u povijesti NBA lige biran kao prvi pick drafta.



Ponešto se razlikuje prognoza na nbadraft.netu, gdje su Rubija smjestili na drugu poziciju, iza američkog razigravača Johna Walla, i to na draftu 2010. godine.



Interesantno je da vrlo visoko po tom predviđanju kotira 18-godišnji krilni centar Cibone Tomislav Zubčić. Rubijev vršnjak (213 cm), koji je počeo pripreme sa seniorima Cibone pod Velimirom Perasovićem, predviđen je kao 11. pick prve runde.



Maloljetni razigravač španjolske košarkaške reprezentacije i Joventuta, Ricky Rubio, dobio je kompliment od najboljeg playmakera na svijetu u proteklih 15-ak godina.



Danas 35-godišnji NBA veteran Jason Kiddzadivljen je klasom 17-godišnjeg Španjolca, protiv kojega je na pekinškim Igrama imao priliku dva puta igrati.



- Bit će jako, jako dobar. Privukao je već toliko pozornosti, publiciteta, tereta očekivanja, a to na njega nije ostavilo niti najmanjeg traga. Ima samo 17 godina, enormno puno talenta i prostora za napredak. Samo mu je nebo granica – izjavio je iskusni razigravač Dallas Mavericksa, godinama najbolji playmaker u NBA ligi. (ts)

Jason Kidd: Rickyju Rubiju je samo nebo limit



ts
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:12