NA KOGA U ČETVRTFINALU

Rudić: 'Svejedno nam je, Mađari ili Amerikanci! Neću ispasti bahat ako kažem da smo favoriti'

 Drago Sopta / CROPIX

Četiri pobjede u četiri utakmice. Hrvatski vaterpolisti u Londonu izgledaju puno bolje nego na zadnjem Euru u Eindhovenu. Nakon Grčke, Španjolske i svjetskog prvaka Italije pali su i Australci - i to uvjerljivo 11-6.

Pobjeda kao formalnost

Ne mogu reći da će se svaka utakmica pretvoriti u formalnost ako je na golu Josip Pavić, ali ako se u praskozorje razbudi i vaterpolski “Juninho” Mario Joković, onda je to noćna mora za svakog suparnika.

Pavić je izludio Australce, nisu ga uspijevali probušiti ni “šraubama”, a skinuo im je i nekoliko zicera, Usput, dogovorio se i sa stativama, što ne bi završilo u njegovim rukama, odbilo bi se od vratnica. S takvim golmanom jednostavno ne možeš izgubiti utakmicu, čak i kad njegovi suigrači ne briljiraju.

Utakmica se pretvorila u dosadu već u prvim sekundama druge četvrtine, kada je Mario Joković snažnim udarcem s distance, u maniri famoznog Brazilca Juninha, probušio australskog golamana. Nakon toga sve je bilo stvar tehnike.

Pripreme za četvrtfinale

Kada sam hrvatskog izbornika Ratka Rudića pitao je li golman pola momčadi, ponovio je staru nogometnu mudrost:

- Istina je da su golman, bek i centar kičma momčadi, ali, kod nas su stvari vrlo ujednačene. Pavić, Joković, Sukno su istinske vaterpolske klase - rekao je Ratko Rudić, te nastavio:

- Utakmica je cijelo vrijeme bila pod kontrolom. Možda nismo bili tako angažirani kao protiv Italije, no, i to je bilo dovoljno da bi se pobijedilo Australiju. Sada počinju pripreme za četvrtfinale.

Pitali smo koliko je trebalo da se razbudi Joković?

- Čekali smo ga, razgovarao sam s njim i rekao mu: “Nemoj skrivati svoj udarac, to je Božji dar…”

Rudić će odmarati neke igrače s Kazahstanom, ali će, ipak, odigrati sportski. Oči su uprte u četvrtfinale. Koga bi najradije Rudić?

Srbija je iznenadila

- Svejedno nam je! Najrealnije je očekivati Mađare ili Amerikance. Igrali smo protiv jednih i drugih, pobijedili smo ove godine i jedne i druge. Neću ispasti bahat ako kažem da u te utakmice ulazimo kao favoriti.

Mario Joković će podvući da ga je od svih reprezentacija najviše impresionirala Srbija, razočaran je Mađarskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:42