ZORICA KONDŽA

Sa suprugom se ne svađam, samo burno raspravljam

Na koju ste nagradu ili priznanje posebno ponosni? – Osamdesetih sam u Pragu dobila nagradu za “Pokoru”, a u Dresdenu za “Ima jedan svijet”. Ta mi je nagrada i najdraža. Dobila sam, naime, 3000 istočnonjemačkih maraka, a kako se tada iz DDR-a nije smio iznositi novac, darovala sam ih jednom našem čovjeku i njegovoj ženi u Dresdenu. Poslije su mi rekli da su od toga živjeli gotovo godinu dana.

Što najčešće pjevušite kod kuće? – Svoje nove pjesme. A kad moj šestogodišnji sin Luka slavi rođendan, njemu i prijateljima pjevam dječje pjesme, a suprug me prati na klaviru.

Što slušate kad se želite opustiti? – Instrumentalnu glazbu. Volim razne žanrove: od klasike do heavy metala. Sa starijim sinovima, 22-godišnjim Tonijem i 17-godišnjim Ivanom, preslušavam glazbu svoje mladosti: Beatlese, Joea Cockera, Erica Claptona, Led Zeppelin…

Kako obilježavate godišnjice braka? – U ožujku smo proslavili 22. godišnjicu braka, a Joško nikad nije zaboravio na taj dan darovati mi ružu, jer ne volim da mi kupuje darove. Odemo na večeru, prisjećamo se zajedničkih trenutaka i dogovaramo što još moramo napraviti.

Jeste li ljubomorni? – U maloj i zdravoj dozi jesam, bolesna ljubomora je odraz nesigurnih ljudi.

Što nikad ne biste oprostili? – Do sada sam sve oprostila i prijateljima i “neprijateljima” jer ne volim neraščišćene situacije i teret na plećima.

Jeste li se ikad posvađali sa suprugom oko glazbe? – Ne bih to nazvala svađom nego burnim raspravljanjem i razmjenom mišljenja.

Kad ste bili najsretniji? – Kad smo Joško i ja dobili zdravu djecu.

A kad najtužniji? – Kad mi je prije četiri godine umrla mama i nema dana da na nju ne pomislim.

Hoćete li ponovno nastupiti u showu Zvijezde pjevaju? – Mislim da neću, bilo mi je baš taman – predivno iskustvo i odlična ekipa.

Marijana Marinović

Linker
23. travanj 2024 10:57