Sanader: Ropova izjava o dogovaranju incidenata u Piranskom zaljevu - glupost

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 18.06.2007. u 15:04

ZAGREB - Izjava bivšeg slovenskog premijera Antona Ropa da je hrvatska Vlada sa slovenskom oporbom dogovarala incidente u Piranskom zaljevu velika je glupost, rekao je hrvatski premijer Ivo Sanader.

Rop: SOVA nije dobila nalog za prisluškivanje Sanadera

Milanović: Korupcija u HFP-u krah Sanaderove Vlade

Janšin ured odbacuje tvrdnje o prisluškivanju

Sanader je, upitan za komentar izjave bivšeg slovenskog premijera Antona Ropa da je hrvatska Vlada "dogovarala incidente u Piranskom zaljevu" sa slovenskom oporbom, i to neposredno prije slovenskih izbora, kazao da je čuo puno gluposti otkako se bavi politikom, no kako je ova jedna od najvećih.Rop očigledno još nije prežalio svoj poraz na izborima 2004. godine u Sloveniji i izmišlja, a ova izjava je za antologiju političke gluposti, kazao je Sanader na dodjeli gospodarske nagrade Zlatne dionice u Zagrebu
Rop očigledno još nije prežalio svoj poraz na izborima 2004. godine u Sloveniji i izmišlja, a ova izjava je za "antologiju političke gluposti", kazao je Sanader na dodjeli gospodarske nagrade Zlatne dionice u Zagrebu. Dodao je ipak da je "stvar ozbiljna" jer je "Rop priznao da je kao tadašnji premijer prisluškivao strane državljane, pa i stranog premijera".

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, najavio je Sanader, danas će poslati oštru prosvjednu notu Sloveniji sa zahtjevom da se sve istraži i otkrije tko je sve prisluškivan. Ako je istina da je prislušivan i hrvatski premijer, onda će se poduzeti odgovarajući koraci, rekao je Sanader.

U svakom slučaju, na ovome nećemo stali, ali to da je hrvatska Vlada dogovarala s vođom (slovenske) oporbe incidente, to je zaista antologija političke gluposti, kazao je Sanader.

Rop je u nedjelju rekao kako je slovenska obavještajna služba 2004. prisluškivala telefonske razgovore hrvatskog premijera Ive Sanadera s tadašnjim oporbenim čelnikom i sadašnjim premijerom Janezom Janšom radi incidenata u Piranskom zaljevu te da su Sanader i Janša dogovarali te incidente.

Rop je rekao da se praćenjem razgovora utvrdilo da je postojao "dogovor" između "slovenske i hrvatske strane" u vezi incidenata.

"Hrvatska Vlada davala je direktive kad da dođe do incidenta, i to neposredno prije izbora. Janša i Sanader dogovarali su se kad će doći do incidenata u Piranskom zaljevu", ustvrdio je Rop u razgovoru za RTV Slovenija.        (Hina)


Izdvajamo