Sivonjić ‘plavi’ do 2014.

ZAGREB - Ilija Sivonjić u ponedjeljak se u Maksimiru sastao s braćom Mamić i dogovorio 5,5-godišnji ugovor s klubom iz Maksimira, do 30. lipnja 2014. Svečano potpisivanje ugovora uslijedit će 5. siječnja, no igračev zastupnik Ivan Cvjetković potvrdio nam je da je stvar riješena.



Uefa se žalila, Dinamu prijeti izgon iz Europe



Sivonjić neće biti najmlađi Dinamov napadač, jer je mjesec i pol stariji od Josipa Tadića, no njih dvojica i Mandžukić činit će trojac mladih napadačkih snaga “plavih” na proljeće. U konkurenciji su još pridošli Čeh Slepička, te iskusni HNL-borci Balaban i Šokota.



Sivonjić je seniorsku karijeru započeo u Kamen Ingradu, čiji su ga treneri uočili dok je bio član niželigaša Dinama iz Dežanovca pokraj Daruvara, kamo je cijela obitelj (Ilija ima šestero braće i dvije sestre!) izbjegla iz Zubovića, općina Jajce, predratne 1991. U Velikoj je na sebe pozornost skrenuo zabivši gol Hajduku na Poljudu, ukupno je u 87 nastupa zabio 21 pogodak i izborio se za nastupe u U-19 reprezentaciji Hrvatske.



Uoči kraja ljetnog prijelaznog roka 2007. od Kamen Ingrada ga je otkupio predsjednik Intera Kordić i Ilija je u Zaprešiću u godinu i pol u 38 nastupa, s manjim stankama zbog ozljeda, zabio 12 prvoligaških golova. Prošle jeseni propustio je samo domaću utakmicu s Dinamom; u pet je bio strijelac (jednom i “hat-trick”, u Vinkovcima), na još tri asistent, ukupno osam pogodaka i četiri asistencije, ali samo je Zadru zabio na domaćem terenu, ostalo sve u gostima, među ostalim i za pobjedu u Rijeci. Zabio je jesenas i na maksimirskom stadionu, i to dvaput, ali ne Dinamu nego - Croatiji iz Sesveta.



Sivonjići su, inače, prava nogometna obitelj, jer je i otac Ivan, dinamovac iz vremena kada je to, poglavito u BiH, značilo i više od klupske pripadnosti, bio nogometaš, ali lokalnih razmjera. Ilijina braća igraju i dalje za Dinamo iz Dežanovca, sastavili su, uz pomoć stričeva, malonogometnu momčad Sivonjića za Božićni turnir u Daruvaru.



S obzirom da se nogometaši podrijetlom iz BiH u Dinamu najčešće odlično snađu, pred Ilijom Sivonjićem je lijepa perspektiva.



10. srpnja 1987.

Zubovići (Jajce, BiH)

180 cm, 77 kg

napadač, dešnjak



Statistika u Prvoj HNL



(nastupi, pogoci):



2004. - 2007. Kamen Ingrad 49 9

2007. - 2008. Inter Zaprešić 38 12



Jesen 2008:



17 nastupa

8 pogodaka

4 asistencije

Ilija Sivonjić

 



Nikola Lipovac
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:42