NEPONOVLJIVO

Spektakularni Madonnin nastup za 110 milijuna gledatelja

Najveći američki televizijski događaj godine, spektakularni Super Bowl u Indianapolisu, ove je godine pratilo 110 milijuna ljudi, a većina ih je s nestrpljenjem iščekivala poluvrijeme i Madonnin 12-minutni nastup koji je bio uvježban do savršenstva. Kraljica popa je po prvi puta nastupila na Super Bowlu, a producentima je bilo izuzetno važno da se ne dogodi nikakav fijasko, poput otkrivene bradavice Janet Jackson 2004. i zaboravljenih riječi nacionalne himne koju je prošle godine izvodila Christina Aguilera .

Slavna pjevačica obećala je da će izbjegavati bilo kakve kontroverze, a iako je svoj dio posla obavila bez greške, posramila ju je pjevačica M.I.A. koja je tijekom debitantske izvedbe Madonninog novog singla ‘Give Me All Your Luvin’ uz stihove “I’mma say this once, yeah, I don’t give a s–t” pokazala srednji prst u kameru, nakon čega se NBC odmah ispričao gledateljima zbog neočekivanih neugodnosti.

Show je započeo Madonninim ulaskom na zlatnom tronu oko kojeg su plesali rimski gladijatori, pri čemu je otpjevala svoj klasik iz 1990. godine, ‘Vogue’, dok se uz pozornicu izmjenjivao impresivni digitalni kolaž. Uslijedili su hitovi ‘Open Your Heart’ i ‘Express Yourself’, a show je zatvorila pjesmom ‘Like a Prayer’ koju je izvela sa Cee Lo Greenom prije nego što je nestala u oblaku dima.

Budući da se pazilo na svaki detalj, 53-godišnja pjevačica zamolila je kreativnog direktora modne kuće Givenchy, talijanskog dizajnera Riccarda Tiscija , da joj pomogne s kreacijama za njen nastup. Rezultat je bio dostojan spektakla pa je tako Madonna izmijenila tri outfita, od kojih je prvi bio dramatični zlatni ogrtač s krunom, drugi je bio nalik rimskoj vojničkoj opravi s leopard plaštem, a treći mračna crna haljina kojom je završila svoju izvedbu.

– Ljudi kažu da sve ima svoje granice, ali granice ne postoje za Madonnu. Sretan sam da je napokon, nakon što je bila zauzeta poslom na drugim područjima, odlučila vratiti se na glazbenu pozornicu. Ne samo da nam donese glazbu, već i da ostavi traga svojim izvedbama i modom – rekao je Tisci, aludirajući i na njen redateljski igrani debi ‘W.E’.

Serija zapanjujućih outfita i (gotovo) savršeni nastup definitivno će ostaviti svoj trag u povijesti najuspješnijih poluvremena Super Bowla, a uskoro izlazi i Madonnin dvanaest studijski album M.D.N.A, koji se očekuje 26. ožujka.

Linker
25. travanj 2024 11:46