Srna, Balaban i Olić zbog odlaska na narodnjake suspendirani za Moskvu!

ČATEŽ OB SAVI - "Oliću, 'oćemo li na igranku malo?" Taj grafit još "visi" na zidu pokraj maksimirskog stadiona, iako Ivice Olića odavno nema u Dinamu. No, nije samo Olić u središtu skandala, na "igranci" su u subotu navečer u Fontani bili i njegovi pajdaši, Darijo Srna i Boško Balaban.



I nikad se to ne bi saznalo da neki tip, "razočaran u ljubavi" ili "gubitkom na kladionici", nije ispred "popularnog narodnjačkog kluba" počeo pucati iz pištolja. Ni to ne bi bilo tragično da nije bilo 5.45 ujutro i da se za tri dana ne igra u Moskvi...



PUCNJAVA ISPRED FONTANE: TRAGA SE ZA NAPADAČEM



KOMENTAR TOMISLAVA ŽIDAKA: KOGA JE KAZNIO IZBORNIK?



Vlatko Marković: Podržavam Bilićev stav



Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković nazočio je ogledu mlade reprezentacije u Bugarskoj, gdje je, naravno, informiran o svemu što se događalo u Čatežu.

- Strašno je to što se dogodilo. Izbornik Slaven Bilić ima sve ovlasti iz domene vođenja naše najbolje vrste i u potpunosti ga podržavam u njegovu stavu - izjavio je predsjednik Saveza Vlatko Marković i dodao:



- Razočaran sam. Sjani su igrači, ali moraju biti kažnjeni jer su naštetili reprezentaciji.


Za "plamene zore" naših nogometaša saznao je čak i stručni stožer. U nedjelju nakon press konferencije, na kojoj Slaven Bilić nije rekao ni riječ o skandalu u Fontani, održan je sastanak vodećih ljudi nacionalne momčadi i igrača, na kojoj je odlučeno da Darijo Srna, Boško Balaban i Ivica Olić ne konkuriraju za sastav u Moskvi. Logična odluka Slavena Bilića - da je odlučio drukčije, morao bi odstupiti. Bez obzira što se radi o trojici stožernih igrača naše nacionalne momčadi.



"Pripreme" trojice naših nogometaša govore o nezrelosti naših igrača, koji su u inozemstvu vrhunski profesionalci, ali kada osjete miris Ludnice ili Fontane, u njima se probudi Balkan. A "Balkane moj" odavno je prisutan u našim igračima, jer sve naše pobjede su slavili ili u Ludnici ili Fontani...



Naši nogometaši nisu bili u opasnosti u unakrsnoj vatri, jer je "razočarani s pištoljem" pucao samo u zrak, a istukao je samo jednog zaštitara, jednog glazbenika i nakon toga sjeo u Mercedes i "otplovio" u zagrebačku noć...



Saznalo se da je vlasnik Fontane nedavno nabavio prvoklasni srpski orkestar i vrhunsku "pevaljku", ali repertoar se očito nije svidio "izvjesnom boksaču", koji je iz protesta ispucao tek nekoliko metaka, koji su, nota bene, mogli završiti i u koljenima naših najskupljih nogometnih profesionalaca. Iako su svjetla u Čatežu utrnuta u 23.30 sati i "čuvari", Bilićevi pomoćnici, spavali su snom pravednika, "utakmica" je počela u 5.45 sati.



Nitko od svjetskih izbornika nije počeo kvalifikacije takvim skandalom i u takvom ozračju. Što nakon svega očekivati od utakmice u Moskvi? Malo ili ništa, jer Rusi u subotu nisu u "plamenu zoru" plesali "kazačok" niti su se nalijevali votkom. Naši dečki vjerojatno nisu pili Coca-Colu, nije ni važno kakvim su koktelima popravljali "krvnu sliku". Ali, oni će biti naši najveći navijači, jer je stručni stožer odlučio da i oni putuju u glavni ruski grad.



Ako ćemo nakon svega reći - sramota, rekli smo slabu riječ! Ako će ih samo novčano kazniti, a utakmicu u Moskvi će gledati s tribina, je li to pravi način? Zašto se onda tako grubo kažnjavalo Tomasa, samo zbog jedne veze s djevojkom člana stručnog stožera, zašto smo tako grubo kažnjavali Bišćana, koji je napustio kamp samo zato što ga je Otto Barić ignorirao. Ovo je najgrublja povreda discipline otkako postoji hrvatska reprezentacija, i bez obzira na imena, kazna mora biti drakonska...



'Maknite ih, ne želim ih vidjeti'

ČATEŽ OB SAVI - Zorislav Sebrić, glavni tajnik HNS i poznati "katalizator" svih skandala u nacionalnoj momčadi, pokušavao je novinare razblažiti i odvući na čuvenu bizeljsku gibanicu objašnjavajući da su se Olić, Srna i Balaban ispričali i suigračima i nogometnoj javnosti. No u tom času, bijesan kao ris, u krug je uletio izbornik Slaven Bilić i priprijetio Srebriću:



- Maknite ih od ostalih igrača, ne želim ih vidjeti! Volim ih, ali više ih nema!



Oštra Bilićeva reakcija sasvim je zbunila Srebrića, poznati orator ostao je bez teksta.



- Nema Boga, maknite ih, nema Boga - viknuo je Bilić i nestao.



Presuđuje Vlatko Marković



Zorislav Srebrić je prije toga želio sniziti temperaturu rekavši:



- U ponedjeljak će Olić, Balaban i Srna biti predani disciplinskoj komisiji i dati izjavu...



Kakva je moguća kazna za taj prekršaj?



- Može biti novčana, do 30.000 kuna, vremenska, do šest mjeseci...



U disciplinskoj komisiji će sjediti Ante Tomaš, Nikola Planinić, Rudolf Krznarić, Andrija Habek i Vlado Iveta. No "bekrijama" će, kao i o slučaju Igora Bišćana, presuditi Vlatko Marković, kad se vrati iz Sofije. Inače, dan su proveli na bazenu, preskočili su trening jer im je Slaven Bilić zabranio vježbanje.



Susreo sam i veseljake. Ivica Olić je samo kratko kazao:



- Bože moj, desilo se...



Ostali ništa nisu rekli.



U međuvremenu je u hotel došao i Dinamov kapetan Zoran Mamić, došao se pozdraviti sa starim prijateljima, braćom Kovač. Dobacio je:



Zoran Mamić stigao po dečke



- Zapravo sam došao dečke odvesti u Zagreb...



Na sastanku stručnog stožera odlučeno je da Srna, Olić i Balaban ne mogu ostati s momčadi...



Napravili smo veliku pogrešku, no to se više nikada neće ponoviti. Zaista ne znam zašto se to toliko napuhalo, kao da su svi jedva čekali da se tako nešto dogodi. Ispada da smo mi pucali. Nas trojica smo se vratili u Čatež već u 2.10 sati, nismo vidjeli niti smo bili u bilo kakvoj problematičnoj situaciji. Zaslužili smo kaznu izbornika i Saveza.



IVICA OLIĆ


























- Nemam što skrivati, kriv sam. Ispričavam se suigračima, izborniku i javnosti. Strašno se osjećam. Zbog jednog običnog izlaska sve se pretvorilo u noćnu moru. Napravio sam vrhunsku glupost i zbog toga ću snositi posljedice. Prihvatit ću svaku kaznu koju mi Savez odredi.



BOŠKO BALABAN
























Niko Kovač klečao pred Slavenom Bilićem i molio ga za oprost

ČATEŽ - Nakon što je izbornik reprezentacije Slaven Bilić izrekao kaznu trojici zaljubljenika u 'narodnjake', kod izbornika je pokušao intervenirati i Niko Kovač. Solidarni kapetan reprezentacije klečao je pred Slavenom Bilićem tražeći pomilovanje suspendiranog terceta. Kovač je svjestan koliko će spomenuti trojac nedostajati Hrvatskoj na teškom gostovanju u Rusiji u 1. kolu kvalifikacija za EP 2008. godine. Ipak, hrvatski je strateg ostao neumoljiv. Za Boška Balabana, Ivicu Olića i Darija Srnu nema utakmice u Moskvi, bez obzira na posljedice.

Bijeg Igora Bišćana iz Čateža

Trio Balaban, Olić i Srna imali su 'uzora' u Igoru Biščanu, koji je napustio reprezentativni kamp u listopadu 2003. uoči kvalifikacijskog sraza s Bugarskom za EP u Portugalu. Tada je Biščan nezadovoljan tretmanom kod tadašnjeg izbornika Otta Barića, pokupio stvari i večer uoči važne utakmice, umjesto sa suigračima, odjurio u diskoklub Gjuro. No, on nije ni razmišljao o povratku. Uslijedila je gdjekoja medijska agitacija oko pomilovanja Igora Biščana u eri Cice Kranjčara, ali do njegova povratka u A-vrstu nije došlo. Pritom je predsjednik HNS Vlatko Marković bio neopopustljiv, uz decidirano objašnjenje da je Biščanov postupak nedopustiv te zaslužuje rigorozne mjere. (žp)







BREŽICE - Vijest kaže da se bivši stručni stožer u subotu sastao u Brežicama, u restaurantu Debeluh i raspravljao o podjeli premija za plasman na SP 2006.



Na tradicionalnoj večeri bili su Cico Kranjčar, Tomo Ivković, fizioterapeuti Domenico Sisgoreo i Dejan Redžaj, zatim Mladen Pilčić i Željko Mesić. U Kranjčarovoj pratnji bili su Duško i Ico Popovski te stari prijatelj iz Saloona Fistrić.



Vijest kaže i da je na "jelovniku" bila raspodjela premija. Zna se da će bivši stručni stožer podijeliti 300.000 švicarskih franaka. Kako će to izvesti, odlučit će Cico Kranjčar. Međutim, taj novac još nije stigao na konto Hrvatskog nogometnog saveza. Sudionici večere tvrde da se uopće nije razgovaralo o novcu, bila je to tradicionalna večera, začinjena praznovjerjem. Naime, prije svake kvalifikacijske utakmice sastajao bi se stručni stožer u tom restaurantu i sve je teklo perfektno. Na taj su način Cico i bivši željeli podržati i novi stručni stožer, želeći dati do znanja da su i dalje uz naše momke, koji upravo kreću u najteže kvalifikacije otkako se Hrvatska natječe za europska i svjetska prvenstva.

Cico odlučuje o raspodjeli 300.000 CHF za SP





Tomislav Židak
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. ožujak 2024 15:07