Stazić: Sanadera treba kazneno goniti zbog Zakona o golfu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 15.12.2008. u 17:24

ZAGREB - SDP-ovac Nenad Stazić pozvao je danas popodne glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića da pokrene kazneni postupak protiv predsjednika HDZ-a i Vlade Ive Sanadera i svih ministara koji su podržali Zakon o golfu. Glavna oporbena stranka tvrdi kako je riječ o korupcijskom zakonu jer se njime pogoduje tvrtki koja je dala donacije HDZ-u.

-  Tvrka Skiper d.d u Savudriji gradi golf igralište, a ista ta tvrtka je u dva navrata dala ukupno 3 milijuna kuna donacija HDZ-u. To je očita korupcija na djelu - poručio je Stazić. Zbog takvih optužbi Stazić je zaradio opomenu predsjednika Sabora Luke Bebića.

-  To su nečuvene optužbe na račun HDZ-a i Ive Sanadera. Unaprijed se optužuje ljude za korupciju. To je isto kao da kažete da ne treba roditi dijete jer će kasnije biti bolesno i umrijet će.  Zbog vrijeđanja HDZ-a i njegovog predsjednika pred cijelom javnosti nakon dugo mjeseci dajem vam opomenu - istaknuo je Bebić.

-  Protiv Zakona o golfu bio je i HNS koji je tražio da zakon ide u treće čitanje, no takav njihov prijedlog nije prihvaćen.

-  Ovaj Zakon ima veliku mogućnost da se pretvori u korupcijski zakon - upozorila je Pusić.

-  Prije glasanja o zakonu o golfu oporba je iz revolta napustila sabornicu i vladajućoj većini srušila kvorum zbog čega nisu mogli nastaviti glasovati o preostalim raspravljenim Zakona. Zbog svega je Bebić najavio izvanrednu sjednicu Sabora za sutra, ako se ne skupi kvorum kako bi odglasali sve zakone.


Suzana Barilar

Izdvajamo