Stazić: Sanadera treba kazneno goniti zbog Zakona o golfu

ZAGREB - SDP-ovac Nenad Stazić pozvao je danas popodne glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića da pokrene kazneni postupak protiv predsjednika HDZ-a i Vlade Ive Sanadera i svih ministara koji su podržali Zakon o golfu. Glavna oporbena stranka tvrdi kako je riječ o korupcijskom zakonu jer se njime pogoduje tvrtki koja je dala donacije HDZ-u.



-  Tvrka Skiper d.d u Savudriji gradi golf igralište, a ista ta tvrtka je u dva navrata dala ukupno 3 milijuna kuna donacija HDZ-u. To je očita korupcija na djelu - poručio je Stazić. Zbog takvih optužbi Stazić je zaradio opomenu predsjednika Sabora Luke Bebića.



-  To su nečuvene optužbe na račun HDZ-a i Ive Sanadera. Unaprijed se optužuje ljude za korupciju. To je isto kao da kažete da ne treba roditi dijete jer će kasnije biti bolesno i umrijet će.  Zbog vrijeđanja HDZ-a i njegovog predsjednika pred cijelom javnosti nakon dugo mjeseci dajem vam opomenu - istaknuo je Bebić.



-  Protiv Zakona o golfu bio je i HNS koji je tražio da zakon ide u treće čitanje, no takav njihov prijedlog nije prihvaćen.



-  Ovaj Zakon ima veliku mogućnost da se pretvori u korupcijski zakon - upozorila je Pusić.



-  Prije glasanja o zakonu o golfu oporba je iz revolta napustila sabornicu i vladajućoj većini srušila kvorum zbog čega nisu mogli nastaviti glasovati o preostalim raspravljenim Zakona. Zbog svega je Bebić najavio izvanrednu sjednicu Sabora za sutra, ako se ne skupi kvorum kako bi odglasali sve zakone.




Suzana Barilar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:07