Sunara šakama nasrnuo na novinara RTL-a

ZAGREB - Jedina mrlja prvog dana ATP turnira Zagreb Indoors bila je u liku i djelu Zvonimira Sunare - Sukija, službeno producenta na HRT-u, koji je grubo izvrijeđao, a potom i fizički napao novinara RTL-a Zlatka Škrinjara na ulazu u Dom sportova.



Izrazito neciviliziran i krajnje primitivan Sunarin čin zbio se 20-ak minuta prije početka službene press konferencije. Sunara se osjetio pozvanim da zabrani ulazak s kamerama svim drugim televizijama, jer je sva prava otkupio HRT.



To, naravno, nema veze s vezom, jer ulazak na press konferenciju mora biti odobren apsolutno svim medijima, što je internacionalno pravilo.



- Gubi se odavde, ti moralna nakazo i nulo od novinara. Ne znaš ti tko je Suki, naj... se on matere i jačima od tebe. Gubi se van - vrištao je Sunara, nakon čega je krenuo šakama u fizički obračun prema šokiranom RTL-ovu novinaru.



Veći incident spriječio je Sunarin kolega, redatelj HRT-a Ranko Varlaj, a napadnuti Škrinjar u prostorije Doma sportova više nije niti pokušao ući.

Suki: To je apsolutna laž

Zvonimir Sunara - Suki reagirao je na napis objavljen u tiskanom i internetskom izdanju Jutarnjeg lista u vezi s nemilim incidentom na ATP turniru Zagreb Indoors`



- To je apsolutna laž i konstrukcija novinara RTL-a. Nikakva sukoba nije bilo - rekao je Suki napomenuvši da sebe smatra osobom koja uvijek izlazi u susret novinarima jer, prema njegovim riječima, i sam pripada medijskoj sceni u Hrvatskoj.

- Nije bilo ni vrijeđanja, a pogotovo ne naguravanja. Eventualno razgovor povišenim tonovima. Kasnije smo izašli izvan zgrade te mi se dotični novinar i ispričao - govori Suki pozivajući se na prijatelja s kojim je bio u društvu Ranka Varlaja, redatelja HRT-a.



Varlajeva verzija događaja malo je drugačija od Sukijeve. On, naime, tvrdi da je vrijeđanja ipak bilo, ali na inicijativu novinara RTL-a.



On je započeo sukob s uvredama upućenima Sukiju, objašnjavajući to nekim neraščišćenim računima iz prošlosti.



- Ništa što je napisano ne odgovara istini. Suki na početku nije reagirao, ali je kasnije to postala obostrana izmjena teških riječi - rekao je Varlaj pritom dodavši da nikakva fizičkog kontakta nije bilo.



- Bar ne unutar prostorija Doma sportova. Kasnije su sami izašli izvan zgrade, ali sumnjam da je bilo ičega sličnog jer mi je Suki kazao da mu se novinar ispričao - rekao je Varlaj.



Glasnogovornik RTL-a Kristijan Gržetić izjavio je da ne želi komentirati sporni događaj, iako je RTL neugodno iznenađen činjenicom kako je njihovoj novinarskoj ekipi zabranjen ulazak na konferenciju za novinare od strane producenta HRT-a.

- Osnovno je pravilo da se medijima omogući slobodno izvještavanje i u ovom slučaju ulazak na javno događanje - stoji u dopisu RTL Televizije.









Alen Lesički, JL
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 22:49