Susjedu zapalili kuću pa je gašenjem poplavili

ZAGREB – Dok su radnici obavljali građevinske radove na vatrogasnom balkonu obiteljske kuće Darka J.(46) u Čateškoj ulici došlo je do požara koji se proširio na krovište susjedne kuće.



Prilikom gašenja vatrene stihije voda je procurila kroz strop u stambeni dio te druge kuće čije je krovište 'jela' vatra, pa se materijalna šteta 'popela' na oko 110 tisuća kuna.



Kako doznajemo, u ponedjeljak oko 10 sati radnici J.K.(57) i D.P.(49) obavljali su građevinske radove na balkonu Darkove kuće u izgradnji, te su otvorenim plamenom iz plinskog plamenika zagrijavali ljepenku i lijepili je na betonsko tlo balkona.



U policiji kažu da je zbog zagrijavanja ljepenke došlo do pregrijavanja, pa se zapalila drvena građa i drugi gorivi dijelovi konstrukcije krovišta susjedne kuće u vlasništvu Stjepana K.(69), a koje se nalazi uz rub spornog balkona.



Na mjesto događaja ubrzo su pristigli vatrogasci, no tijekom gašenja vatre došlo je do curenja vode kroz strop u stambeni dio Stjepanove kuće. Sreća u nesreći je da ozlijeđenih osoba nije bilo.

H.K.J./EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:03