Tko je bolji političar?: Milanoviću 54, Sanaderu 46 posto glasova gledatelja

ZAGREB - Gost HTV-ove emisije "Nedjeljom u 2" bio je novi predsjednik SDP-a Zoran Milanović, izabran na tu dužnost na jučerašnjoj izvanrednoj konvenciji te stranke.



Pitanje za gledatelje glasilo je: "Tko je bolji političar: Zoran Milanović ili Ivo Sanader?", a rezultat na kraju emisije bio je u korist novog šefa SDP-a. Od 64.000 poziva, Milanović je osvojio 54 posto glasova, a premijer Sanader 46 posto.



Zoran Milanović novi predsjednik SDP-a

Komentirajući ishod glasovanja, novi šef SDP-a rekao je kako uzorak nije reprezentativan, ali pokazuje veliki interes gledatelja za politiku, što ga osobno raduje.

Na upit hoće li Dijana Pleština biti na izbornoj listi, odgovorio je kako za takve ljudi ima mjesta na listi, ali da će to ovisiti o interesu i stavu stranke
Na samom početku emisije voditelj Aleksandar Stanković zamolio je Milanović da prokomentira izjavu HDZ-a nakon njegove pobjede. Naime član Predsjedništva HDZ-a Goran Jandroković sinoć je rekao kako je njegovoj stranci svejedno tko je na čelu SDP-a jer nitko od četvero kandidata nema hrabrosti i sposobnosti. Zoran Milanović kratko je rekao da to neće komentirati te da zločeste primjedbe najviše govore o onome tko ih iznosi.



Rekao je da će SDP u idućim mjesecima detaljnije govoriti o gospodarskom programu, čije su glavne karakteristike poticanje gospodarskog rasta, racionalno zaduživanje i ulaganje u pametne projekte.



Na pitanje Stankovića zašto je SDP dopustio da umirovljenici i manjine nakon prošlih izbora stanu uz HDZ, Milanović je odgovorio da je to prirodna koalicija, jer je Hrvatska stranka umirovljenika interesna skupina koja se vezala uz Vladu i stoga što njihov status ovisi o Vladi.



  
 
 


Novi šef SDP-a potvrdio je da HNS i SDP neće koalirati prije izbora, jer je to stav stranke, a na upit vidi li HNS-ovca Radimira Čačića u vladi, odgovorio je potvrdno, ali naglasio da to neće biti premijerska dužnost.



Odgovarajući na upit rekao je da će, u slučaju pobjede SDP-a na izborima, u vladi biti mjesta i za Vesnu Pusić, ali će se tek nakon izbora vidjeti na kojem položaju. Napomenuo je da je ona kvalificirana za vođenje ministarstva vanjskih poslova, ali da sada ne može reći je li ona kandidatkinja za preuzimanje tog resora.     (A. V.)





Naglašava da su se u vrijeme Tita gušile ljudske slobode te da je njegov režim imao ozbiljne nedostatke, ali velikom vrijednošću smatra činjenicu da je Josip Broz za borbu protiv fašizma ujedinio više naroda.



Na pitanje Stankovića hoće li biti u vladi ako SDP osvoji izbore, odgovorio je kako postoji mogućnost te da će o tome biti riječi nakon izbora.     (A.V.)

'Tita sam umjesto Tuđmana izabrao iz sentimentalnih razloga'

Zoran Milanović nedavno je u jednom intervjuu između Tita i Tuđmana izabrao Tita, a danas je rekao kako ga opterećuje takva vrsta izbora. Objasnio je da je izabrao Tita više iz sentimentalnih razloga: smatra ga autokratom te djelomice diktatorom u vrijeme kada su u našoj blizini bile demokratske zemlje.





DOBNA GRANICA UMIROVLJENJA ZA ŽENE -Smatra da bi žene trebale ići u mirovinu prije muškaraca budući da se ranije potroše jer rađaju i podižu djecu. Zalaže se za javnu raspravu o tom pitanju.



VJERA -Katolik je po krštenju i sakramentima, ali danas sebe ne smatra vjernikom.
FINANCIRANJE DINAMA - Misli da Grad Zagreb treba financirati samo omladinski nogometni pogon, kako u Dinamu tako i u ostalim zagrebačkim klubovima. Kaže da ga baš briga ako bi narod bio tužan bez nogometa, jer je narod tužan bez posla.



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:06