AGROTURIZMI

TOP 5 seoskih domaćinstava - Mjesta očuvane jedinstvenosti

1. Agroturizam Brautović

Močići 48, Čilipi

Vl. Toni Brautović

T: 020 771 073

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prikladan i udoban smještaj u idiličnome konavoskom selu, u domaćinstvu koje se bavi poljoprivredom jamči kvalitetu domaćih uzgojenih proizvoda koje gosti mogu i sami ubrati. Kompleks u kojem Brautovići žive već više od 500 godina sastoji se od komfornih smještajnih jedinica, ugodne konobe u kojoj se nude domaća tradicionalna jela i pića dubrovačkog kraja, gospodarskih i pomoćnih zgrada, kao i velike okućnice s vinogradom voćnjakom i povrtnjakom. Najstariji dio kuće, nekadašnji gospodarski prostor, pretvoren je u ugodnu konobu u kojoj je u ponudi domaća hrana iz vlastite proizvodnje.

2. Seosko domaćinstvo Panorama

Bilopolje, Orebić

Vl. Marija Jurković

T: 020 714 170

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U malome mjestu Bilopolje iznad Orebića na poluotoku Pelješcu nalazi se konoba obitelji Jurković. Kako i sam naziv kaže, riječ je o seoskom domaćinstvu s predivnim pogledom i panoramom na otok Korčulu u kojem je jednako lijepo uživati tijekom dana i večeri. Iznimno je zanimljivo i prepoznatljivo po ponudi specijaliteta s crnim tartufima koje vlasnica sama pronalazi u prirodi na ovom poluotoku.

3. Seosko domaćinstvo Monković

Donja Ljuta 44, Pridvorje

Vl. Obitelj Monković

T: 020 791 244

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U selu Pridvorje u Konavlima nalazi se seosko domaćinstvo smješteno uz rječicu Ljutu koja za najvrelijih ljetnih dana pruža ljepotu debelog hlada, poznato po domaćoj hrani pripremljenoj na tradicionalni konavoski način. Iz bogate ponude preporučamo probati neka jela po izvornoj recepturi, kao što su sač, hobotnica i lignje ispod peke, domaći pršut i sir.

4. Konoba Konavle

Šilješki, Vojski dol

Vl. Pero Kaulić

T: 098 674 363

Seosko domaćinstvo, konoba Konavle u Vojskom dolu u Konavlima, nalazi se na mjestu gdje je nekoć bila željeznička stanica, a nudi vrhunski domaći sir i pršut te delicije ispod peke. Kvaliteta mesa i ostalih ponuđenih domaćih proizvoda ubranih u vlastitom vrtu te prihvatljive cijene čine to domaćinstvo vrlo popularnim i među domaćim stanovnicima.

5. Luka’s Taverna

Uvala Kobaš, Pelješac

Vl. Luka Đuraš

T: 099 2007 111

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Domaćinstvo je smješteno u uvali Kobaš na Pelješcu. Do njega se može doći morem ili kaldrmastim putem s kopna, a smješteno je u netaknutoj prirodi.

Malo ribarsko naselje privlačno je za jahtaše i imućne goste željne “divljine”, posvemašnje diskrecije te iznimnih svježih proizvoda iz mora i domaće radinosti, poput vina, maslinova ulja i različitih likera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:59