U autu izgorjeli otac, sin i sinova djevojka

POLJANA - Badnja večer nešto poslije 19 sati bila je tragična za tri osobe iz Zagreba, koje su smrtno stradale u središtu Poljane kod Lipika.



Kako nam je rekao Nenad Vlašić, istražni sudac Županijskog suda u Požegi, do nesreće je došlo kada je vozač Opel kadeta naišao iz pravca Antunovca i oduzeo pravo prvenstva vozilu Mercedes daruvarskih registracijskih oznaka koje se kretalo iz pravca Kutine prema Lipiku. Tom prilikom došlo je do udara Mercedesa u stražnji desni dio Opel kadeta nakon čega je kadet odbačen na zaštitnu ogradu, a potom u oko pet metara dubok kanal. Pri udaru ili nešto kasnije, što će utvrditi daljnja istraga i vještačenje, došlo je do snažne eksplozije Opela kadeta čiji su se dijelovi raspršili do 100 metara od mjesta udara. U kadetu su izgorjele tri osobe, čiji će identitet, nakon uobičajene provjere biti objavljen danas.



Mercedes se okrenuo za 360 stupnjeva, ali su njegov vozač i suputnik ostali neozlijeđeniVozač Mercedesa i njegov suputnik su nakon okretanja vozila za 360 stupnjeva, koje se zaustavilo nakon pedesetak metara, prošli osim šoka neozlijeđeni, a odvezeni su u pakračku bolnicu. Očevid su uz istražnog suca obavili djelatnici policijske postaje Pakrac.



Ta je tragedija zamalo izazvala još jednu. Naime, budući da se radi o jednoj od najtežih prometnih nezgoda na području Lipika, na mjesto nesreće je pošao i Antun Haramija, gradonačelnik Lipika, koji je iza naselja Kukunjevac, zbog magle i skliskog kolnika, osobnim vozilom sletio u tri metra dubok kanal. Haramija je nakon prevrtanja vozila na bok, natučen, a, kako nam je rekao, uz iskazivanje žalosti zbog pogibije troje ljudi, drugih ozljeda nema. D. Kliček



U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć poslije 19 sati u Poljani, naselju u Požeško-slavonskoj županiji, poginuli su 55-godišnji Karlo Kovač, njegov sin Kristijan (27) i Kristijanova djevojka Tatjana Ivković (27), sve troje je iz Zagreba.

Kako se doznaje od istražnog suca Županijskog suda u Požegi Nenada Vlašića, nesreća se dogodila zbog oduzimanja prednosti prolaska na raskrižju.

Zbog zasad neutvrđenih razloga, opel kadet zagrebačke registracije u kojem su bili poginuli oduzeo je prednost prolaska mercedesu daruvarske registracije. U sudaru je opel kadet sletio u kanal te se zapalio.

"Kolnik je bio sklizak, a moguće je da poginuli iz opel kadeta zbog magle nisu vidjeli znakove upozorenja da izlaze na cestu s prednošću prolaska. Vozilo je jednostavno proklizilo i sudarilo se s mercedesom, nakon čega je završilo u jarku", rekao je istražni sudac Nenad Vlašić.

On je zajedno s državnim odvjetnikom te inspektorom za protupožarnu zaštitu sinoć izašao na mjesto nesreće. Istraga će utvrditi kako se dogodio sudar i kako se automobil zapalio i eksplodirao nakon sudara, rekao je sudac Nenad Vlašić. (H)

Identificirane žrtve: otac, sin i sinova djevojka



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:51