Ubio oca, brata, šogoricu i njihovo dvoje male djece

PULA - Nezapamćen, stravičan zločin, peterostruko ubojstvo, dogodio se sinoć oko 19 sati u Rohregerovoj 33 u pulskom naselju Vidikovac.



U obiteljskoj kući i ispred nje Damir Voschion (46) ubio je svog brata Deana (40), njegovu suprugu Natašu (36), njihovo dvoje djece, kćerkicu Karlu (7) i dvomjesečnog sinčića Maura te oca Renata (70). Nakon zločina ubojica Damir sam se predao policiji. Kako neslužbeno doznajemo, Dean je u svoju obitelj pucao iz pištolja i sve je ubio metkom u glavu. Nesretnu pobijenu obitelj pronašao je susjed Kristijan Zrinić koji je čuo pucnjavu te otišao do obiteljske kuće Voschionovih gdje ga je dočekao stravičan prizor.



Na mjesto nesreće odmah su izašli istražni sudac Županijskog suda u Puli Svetislav Vujić, zamjenik županijskog državnog odvjetnika Vlado Sirotić i načelnik krim-policije Policijske uprave istarske Dragutin Cestar.





Ubijeni su sedmogodišnja djevojčica Karla i dvomjesečni Mario



Mama Milena izbjegla moguću smrt jer se nalazi u bolnici
Peterostruki ubojica Damir Voschion sam se predao policiji

- Motiv ubojstva su obiteljske razmirice - bilo je jedino što je brojnim novinarima okupljenim na mjestu stravičnog zločina izjavio istražni sudac Svetislav Vujić. Dodao je i kako više detalja o ovom zločinu, kakvog Pula i Istra ne pamte, neće reći do okončanja očevida koji je potrajao do duboko u noć. Osim policije, istražitelja i novinara na mjestu zločina okupljali su se sinoć i susjedi koji su izbezumljeno komentirali kako je moguće da se takav zločin dogodio u njihovu susjedstvu. Nitko, međutim, nije bio previše raspoložen za razgovor jer su svi bilo šokirani onim što se dogodilo.



Ubojica Damir Voschion je zajedno sa svojim bratom i ocem dijelio obiteljsku kuću. On je stanovao u prizemlju, a bratova obitelj na katu. Damir je rastavljen i otac 16-godišnjeg sina, a kako smo doznali, donedavno je radio u pulskom Uljaniku, a sada se bavi ribarstvom. Nekada je trenirao boks. Susjedi kažu da s njim nisu imali previše kontakta jer je bio poprilično agresivan pa su ga uglavnom izbjegavali.



Obiteljsku je tragediju i moguće ubojstvo izbjegla Damirova i Deanova mama Milena koja je jučer ujutro operirala koljeno u Ortopedskoj bolnici u Lovranu. Dežurni liječnik u lovranskoj bolnici kojeg smo sinoć kontaktirali rekao nam je kako se Milena Voschion nakon operacije nalazi u šok-sobi.



On inače o stravičnom zločinu i obiteljskoj tragediji svoje pacijentice Milene Voschion do našeg poziva nije ništa znao, a kako nam je rekao, ni nesretnu ženu o tragediji koja je zadesila njezinu obitelj neće informirati sve dok se ona bude nalazila u šok-sobi.



Damir Voschion inače dosad u policiji nije bio evidentiran po kaznenim djelima.



Što se zbivalo u njegovoj glavi kad je pucao u svoju obitelj, a posebno u nevinu i nezaštićenu djecu, sedmogodišnju Karlu i dvomjesečnog Maura, morat će reći sam ubojica. Zapravo će sam morati odgovoriti na mnoga pitanja koja se postavljaju nakon ovog najvećeg obiteljskog zločina u Hrvatskoj. Jer koje su to obiteljske razmirice tako nepremostive da se puca u glavu nedužnoj djevojčici i dvomjesečnoj bebi, vlastitom ocu, bratu i šogorici zna vjerojatno, ako ih je uopće svjestan, jedino pomahnitali ubojica Damir Voschion.

Silvana Fable;Mirna Divjak;Nevenka Horvat
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:39