Urgirao kod Bebića zbog ravnateljice Hine

ZAGREB - Zbog odluke saborskog Odbora za izbor i imenovanja da u Nacionalno vijeće za praćenje suzbijanja korupcije predloži ravnateljicu Hine Smiljanku Škugor-Hrnčević, danas je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka uputio protestno pismo šefu Sabora Luki Bebiću.



Odluku Odbora da predstavnik medija u Antikorupcijskom vijeću bude upravo Škugor-Hrnčević HND će, najavio je Duka, osporavati svim sredstvima jer je smatra neprihvatljivom. Duka podsjeća predsjednika Sabora kako su upravo na poziv nadležnog odbora HND i HRT poslali prijedlog svog kandidata - Luke Braila.



Predstavnik struke

Braila su potvrdili HND i HRT-a i jedino je on trebao i mogao biti osoba koju će Odbor predložiti Saboru u Vijeće kao predstavnika novinarske struke - izričit je bio Duka. Pozvao je Bebića da zajedno s Predsjedništvom Sabora preispita odluku Odbora. Imenovanje Škugor-Hrnčević treba još potvrditi na plenarnoj sjednici, no na Odboru su se s njezinim imenovanjem usuglasili članovi iz redova HDZ-a dok je oporba bila protiv.



Kontroverzan izbor

Škugor-Hrnčević su, podsjetimo, pratile kontroverze i kod izbora za ravnateljicu Hine budući da ju je izabralo krnje Upravno vijeće u kojem tada nije bilo predstavnika radnika. Osim toga, spekulira se kako je Škugor- Hrnčević postala ravnateljica zbog bliskosti s HDZ-om te da je za svoj izbor lobirala među članovima vladajuće stranke.




Suzana Barilar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:47