Uvjerljiva pobjeda 'paklenih' na startu kvalifikacija

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 30.05.2008. u 18:58

ZADAR - Naši najbolji rukometaši imali su malo jači trening u ogledu sa Japancima, međutim, odlučili su se dobro oznojiti i ponuditi niz atraktivnih poteza Zadranima te im zahvaliti na sjajnom prijemu u njihovom gradu u zadnjih desestak dana. Sutra Hrvatska igra s Rusijom (17.30), a u slučaju možebitnog neuspjeha, u što nitko ne vjeruje, imat će u nedjelju popravni sa Alžirom.

Dugo očekivano otvaranje dvorane na Višnjiku bilo je uistinu spektakl. Prepune tribine, na čelu sa Tornadom stopili su se s igračima na parketu. I jedni i drugi pružili su uistinu spektakl. Navijači su već pola sata ranije stvorili pakleno ozračje, a sve je proključalo kada su igrači istrčali na parket. U vremenu sviranja hrvatske himne na tribinama je stvorena golema trobojnica, a potkraj prvog dijela kompletna dvorana je, nakon “valova” ustala na noge. Bilo je to zagrijavanje za utakmicu s Rusijom, koja je ipak najteži suparnik.

Već nakon tridesestak minuta bilo je jasno da će Hrvatska do vrha napuniti mrežu omalenih Japanaca, koji nisu ni taktički ni tehnički mogli parirati paklenima. U početnih 14 igrača bilo je petero prekobrojnih s priprema ( Somić, J. Valčić, Štrlek, Kopljar, Horvat), u početnoj sedmorci našli su se Losert na vratima, Vori na crti, Vukić i Ćupić na krilima, na vanjskoj liniji bili su Duvnjak - Balić - Metličić. Do kraja poluvremena priliku su dobili i Vuković, Lacković i Šprem i nitko nije razočarao, štoviše, vidjeli smo niz kontranapada, atraktivnih poteza i lijepih pogodaka, a omaleni Japanci nikako nisu mogli pronaći odgovor za Vorija koji je nemilice parao mrežu supranika.

U 17. miniti je bilo 11-6, u 22. 12-7, u 26. 17-10, a na odmor se otišlo s 19-11. Mnogi ugledni gosti iz sportskog i političkog života Zadra i šire na čelu sa sadašnjim i bivšim reprezentativcima ( Saračević, Ćavar, Jerković, Kaleb, Špoljarić...) mogli su uživati u nastavku, kada je uslijedila ponovno erupcija vulkana na tribinama. Prednost je rasla iz minute u minutu, a na kraju su zadarski navijači ovacijama ispratili igrače. Jedino se vjerojatno malo neugodno osjećao predsjednik Saveza Željko Kavran kojega su u uvodu utakmice dočekali zvižduci.


Dvorana Višnjik. Gledatelja: 6,000. Suci: Gousko (Bjelorusija), Repkin (Bjelorusija).

HRVATSKA: Losert (4), Alilović (9), Balić 2, Duvnjak 4, Lacković 4, Vori 7, Dominiković 1, Džomba 5 (3), Vuković 1,Šprem 3, Metličić, Vukić 4, Čupić 5 (2), Anušić 1.

JAPAN: Tsubone (8), Matsumura (5), Toyoda 2, Suematsu 3 (2), Tomita 2, Miyazaki 7, Tageda 2, Nagashima 2, Kaido, Kishikawa, Furuie, Kochi 1, Izuma, Kadoyama 3.
HRVATSKA - JAPAN    37-22   (19-11)


Željko Petan

Izdvajamo