ČAROBAN PRIZOR

VIDEO: 'ONA JE DOKAZ DA ČUDA POSTOJE' Dvogodišnja djevojčica koja je bila slijepa i gluha od rođenja po prvi put je vidjela svoju majku

 Screenshot

Nicolly Pereira, koja sada ima dvije godine, rođena je s infantilnim glaukomom, piše Daily Mail.

Nakon rođenja nije bila u stanju detektirati svjetlost, nije imala ni osjetilo sluha, a bilo je očito da će imati problema s hodanjem i govorom. Tijekom protekle dvije godine Nicolly je bila na sedam operacija u Brazilu koje su bile neuspješne.

Liječnici su njezinoj majci Daiani govorili da ne mogu učiniti ništa više od toga, no ova Brazilka nije odustajala. Informirala se putem društvenih mreža i uz pomoć donacija uspjela je sakupiti 17 tisuća dolara za operacije u SAD-u. Liječnici u Miamiju djevojčici su uspjeli podariti vid i sluh nakon trosatnog zahvata.

Dvije godine nakon što je komunicirala samo dodirom, Nicolly sada može čuti, vidjeti, naučila je i pjevati, a može i stajati sama. Trenutak kad je djevojčica prvi put vidjela i čula svoju majku zabilježen je kamerom. Nakon što je liječnik Nicolly stavio naočale, na njezinom se licu pojavio oduševljeni osmijeh dok je majku rukama obgrlila oko vrata. Mlada majka nije mogla suspregnuti suze kad je shvatila da je doživjela ono o čemu je sanjala otkako je rodila svoju kćer.

- Jedina riječ kojom bih mogla opisati taj trenutak je 'Bog'. Moja kći je sada slobodna. Sada sija više nego prije. Ona je dokaz da čuda postoje - zaključila je majka ove hrabre djevojčice.

Iako kad je glaukom u pitanju većina ljudi prvo pomisli na starije osobe, djeca i dojenčad su također podložni toj bolesti koju karakterizira visoki očni tlak. Postoji više vrsta glaukoma kod djece, ovisno o dobi nastanka bolesti. U ovom slučaju riječ je o primarnom infantilnom glaukomu koji je rijedak poremećaj iridokornealnog kuta prednje očne sobice koji uzrokuje relativnu opstrukciju otjecanja očne vodice iz oka, što dovodi do povećanja očnog tlaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:38