VIŠEZNAČJE

VIDEO: ŠOKIRALI I VODITELJA I NATJECATELJE PITANJEM U BRITANSKOJ VERZIJI POTJERE Svi su prvo pomislili na krajnje vulgarnu stvar...

 Screenshot

Britanska verzija popularnog televizijskog kviza ‘Potjera’ ponekad ima vrlo duhovita pitanja i odgovore.

Posljednje u nizu doslovce je ostavilo bez teksta voditelja Bradleyja Walsha iz posve jednostavnog razloga - dvoznačnosti. Pitanje je glasilo: ‘What is dogger?’

Pogledamo li Urban dictionary, obzirom da se očito radi o riječi koja u rječniku i u svakodnevnoj upotrebi nema isto značenje, postoji niz značenja ove riječi, no najviše ih ima seksualnu konotaciju. Prvo značenje koje nudi je ‘osoba koja šeće psa’, potom ‘ljudi koji vole seks u javnosti’, pa ‘voajeri’, a na koncu dolazimo do prijevoznog sredstva što u stvari ‘dogger’ i jest.

Čim se pitanje ispisalo na ekranu, publika je prasnula u smijeh, a Walsh je ostao ukočen, razjapljene vilice gledati u ekran kao da će se nešto promijeniti ako dovoljno dugo bude gledao. Međutim, ništa se nije promijenilo, a natjecatelj je nažalost pogriješio odgovor.

Dogger je na engleskom izraz za manju ribarsku koću što su očito tek u tom trenutku saznali svi u studiju, prenosi The Sun .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:09