Višestruki silovatelj opet silovao na uvjetnom otpustu

ZAGREB - Višestruki silovatelj recidivist Darko Keleminović (38), dva mjeseca nakon uvjetnog puštanja iz zatvora u kojem je robijao godinama, u petak je opet silovao djevojku, 22-godišnjakinju, u parku Ribnjak. Psihopat je ponovio isto što i 2001. kada je također neposredno nakon uvjetnog otpusta silovao djevojku na Jarunu.



Keleminović je 15. travnja uvjetno pušten iz zatvora, a preostalo mu je samo dva mjeseca do potpunog izdržavanja kazne od 14 godina zbog više silovanja, koja mu je trebala isteći 15. lipnja. No, on nije izdržao.



U petak navečer je u noćnom tramvaju upoznao mladu djevojku i dogovorili su se da će otići do parka Ribnjak, u samom centru grada. Keleminović je tamo djevojku oborio na tlo i nasilno obljubio.



Keleminović ponovio istu stvar kao i prije nekoliko godina. Naime, prva kazna zbog čak trostrukog silovanja izrečena mu je još 1993., kada je bio 25-godišnjak. Uvjetno je pušten 2001., kada mu je ostalo dva mjeseca zatvora, ali on je ubrzo ponovio zlodjelo. Silovao je 20-godišnju djevojku 15. travnja 2001. Ona je na Ilici čekala prijevoz i Keleminović se ponudio da će je povesti, a kada je sjela u auto, odveo ju je na Jarunsko jezero gdje ju je silovao.



 Za to silovanje osuđen je na sedam godina zatvora, a toj kazni "dodana" je kazna od osam godina zatvora, na koju je osuđen 1993., pa mu je u ožujku na zagrebačkom Županijskomn sudu izrečena jedinstvena kazna od 14 godina zatvora.



Bila je to jedna od većih kazni za silovanje, a donijelo ju je vijeće pod predsjedanjem suca Vladimira Pavlekovića. Keleminović je stari znanac policije, a osim po silovanjima, poznat je po provalama i razbojstvima. U nedjelju je ispitan i branio se šutnjom, a sudac ga je pritvorio.



S. Mikolčević;D. Kovačić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:11