Višnjiku ime Krešimira Ćosića

ZADAR - Dva dana prije odigravanja utakmice između košarkaša Zadra i Splita konačno je razriješena i dilema o nazivu nove dvorane na Višnjiku. Zadarski gradski vijećnici pljeskom su popratili vlastitu jednoglasnu odluku da se novoj košarkaškoj dvorani na Višnjiku da ime po Krešimiru Ćosiću.



Iako se dugo govorilo da je u igri samo jedan, nadležnom odboru Gradskog vijeća stigla su tri službena prijedloga od kojih su dva sadržavala ime Kreše Ćosića, a jedan je građanin Zadra predložio da se dvorana nazove Krešo i Pino po najvećem dvojcu zadarske košarke.



Završila sva nagađanja



Odbor i svi klubovi vijećnika jednoglasno su se odlučili za ime legendarnog zadarskog košarkaša. Time su završena sva nagađanja oko naziva dvorane, ali je zatvoren i pokušaj zadarske gradske vlasti koja se u jednom trenutku počela baviti idejom da dvorana nosi ime neke jake tvrtke. Imenovanje dvorane imenom košarkaške legende izazvalo je brojne, ali odobravajuće reakcije.



Nikolino Bašić, predsjednik Općinskog vijeća Pašmana i KK Bokolje iz Dobropoljane, rekao je kako je Dobropoljana ponosna što je dvorana dobila ime po Kreši koji je podrijetlom iz tog mjesta u kojem je potaknuo i osnivanje KK-a.



- Mislim da je Krešo jedini po kojem je dvorana mogla nositi ime - smatra Bašić.



Ostala bez riječi



Direktor KK Zadar Giuseppe Giergija tvrdi da je Odluka Gradskoga vijeća Zadra logičan slijed, s obzirom na to da su Krešino košarkaško djelo prepoznali i u svijetu, njegovim uvrštenjem u Kuću slavnih u Springfieldu. A supruga košarkaške legende Ljerka Ćosić ostala je bez riječi.



- Uvjerena sam da nikomu od Zadrana nije bilo upitno ime dvorane - kaže Lj. Ćosić.

(D. Mi, D. Ž., L. K., B. S./EPEHA
)





Sretnu vijest majka Krešimira Ćosića, 80-godišnja Darinka, dočekala je u zadarskom Domu umirovljenika s neskrivenim ponosom.



- Ima već trinaest godina da je to obećano i sretna sam što se to konačno i ispunilo. Bilo bi nam jako teško da se dano obećanje nije ispunilo jer je Krešo upravo u Zadru i počeo igrati - kaže Darinka Ćosić dodajući kako će zbog imena dvorane posebno drago biti njezinu unuku Kreši. (L. K., B. S./EPEHA)

Darinka Ćosić: Posebno će drago biti mom unuku





Uz ministre Kalmetu i Primorca najavljen je dolazak Dine Rađe i Stojka Vrankovića, već je prodano dvije tisuće karate



Odmah nakon krštenja imenom velikog Kreše Ćosića, u novoj dvorani na Višnjiku Mate Mišo Kovačpriprema koncertni megaspektakl pa će njegov koncert 9. listopada biti prvi nastup jednog hrvatskog pjevača u novoj zadarskoj dvorani. U prodaju su puštene karte po cijeni od 50, 70 i 100 kuna, a promotor koncerta Davor Dujićje uvjeren da će velebna dvorana biti puna Mišinih poklonika svih dobi.



- Ako itko može napuniti tu dvoranu, onda je to Mate Mišo Kovač. Tvrtka Sportski centar Višnjik je organizator, ali ja ću  učiniti sve da to bude pravi spektakl i dalmatinska atmosfera. Dosad su prodane dvije tisuće karata, a organizirano iz Splita dolaze i dva autobusa - kaže Dujić, koji će koncertom ujedno obilježiti pet godina rada s Mišom Kovačem.



Iako su ga za gostovanje na Mišinu koncertu kontaktirali mnogi pjevači, on je, kaže, odabrao Dražena Zečića.



- Zeko je oličenje ljudskog poštenja i dobrote. Dobar pjevač. Meni osobno nudilo se desetak pjevača da budu gosti. Uz dužno poštovanje prema svima, ja sam nazvao i zamolio svog prijatelja Dražena Zečića da bude gost. Zeko je pristao bez zadrške i pjevat će besplatno za svog i mog idola, ali i mene, Zadrane, i ja sam mu zato zahvalan, kao i Mišo, koji je za to dao blagoslov - pojašnjava Dujić, koji na Mišinu koncertu očekuje Dinu Rađu, Stojka Vrankovića te ministre Kalmetu i Primorca.( Božana Sviličić/EPEHA)
Ministri stižu na Mišin koncert 





Predrag Opačić/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:18