Vraćen pokajnik Sharbini, pozvan Mato Jajalo

ZAGREB - Mladu hrvatsku nogometnu reprezentaciju u kvalifikacijama za EP 2009. u Švedskoj u listopadu i studenom očekuju četiri gostovanja. Izbornik Dražen Ladić je za predstojeća nadmetanja s Italijom (Chieti, 12. listopada, 21.00) i Ovčjim Otocima (Torshavn, 17. listopada, 15.00) pozvao 22 igrača, u kadar je vraćen pokajnik Anas Sharbini dok nema kažnjenog Mandžukića.



- S Anasom nije bilo nesporazuma, nego je prekršena disciplina. Potom se i Mandžukić nekorektno ponio prema dresu, suigračima i pravilima ponašanja. Mlada reprezentacija odgaja igrače za A-vrstu i u meni nema ljutnje na nekoga, nema revanšizma. Na igračima je da svojim ponašanjem pokažu da je ono što su napravili bio incident, slučaj, a ne pravilo - naglasio je Ladić.



To, dakle, znači, da će se Sharbini odmah vratiti u početnu postavu, gdje takvog pokretljivog znalca željno očekuje Iličević.



- Ako netko pokaže da je pravi i da zaslužuje igrati, naravno da će startati. Mali Mato Jajalo je, primjerice, prvi put pozvan, što ne znači da neće odmah zaigrati ako se nametne.



Za prvu postavu, protiv Talijana, protiv kojih ne treba poseban motiv, jer će na tribinama biti hrpa skauta i menadžera, konkurirat će i Ante Rukavina i Nikola Kalinić, koji su dosad, blago rečeno, birali utakmice.



- Otkazivanja Kalinića i Rukavine shvatio sam opravdanima. Neću više ulaziti u to jesu li doista imali peh da se ozlijede upravo pred akcije reprezentacije. Ne želim na sve gledati negativno. Sharbinija i Mandžukića, pak, ne treba dovoditi u kontekst s Nikolom i Antom.



Podsjećamo, upravo je Dražen Ladić prvi spojio napadački tandem Rukavina-Kalinić, još dok je Nikola bio na posudbi u Puli. Ladić još ima problema s Vidom:



- Domagoj Vida već dulje vrijeme ne igra, no uvjeravaju me da će do ponedjeljka biti OK.



Na popisu nema Denisa Glavine (Vorskla Poltava).



- Kad sam govorio da neki na terenu nisu pružali očekivano, mislio sam upravo na Glavinu. On ima kvalitetu za reprezentaciju, ali je ne demonstrira na travnjaku. Da ne bi ispalo da mu se obraćam preko novina, znajte da sam sve ovo rekao i igraču i njegovu savjetniku. Uvijek kad nekoga izostavim moram ne samo igračima nego i raznim 'savjetnicima' objašnjavati razloge - rekao je Ladić, ali u pozitivnom tonu, svjestan situacije u našem nogometu.



U ovom slučaju savjetnik je s pedigreom, Nikica Milenković, no ima slučajeva da se znani i neznani predstavljaju 'savjetnicima' pojedinih igrača i zivkaju Ladića ili pomoćnika mu Dalića.





vratari: Vargić (Osijek), Ježina (Zadar), Santini (Moslavina)



obrana: Vida (Osijek), Pamić (Rijeka), Prahić (Varteks), Ipša (Cottbus), Lovren (Inter), Džidić (Zrinjski);



sredina: Iličević (Borchum), Sharbini (Rijeka), Jajalo (Slaven Belupo), Baković (Rijeka), Dinjar (Osijek), Duspara (Lučko), Bošnjak (Drava), Kukec (Inter);



napad: Bušić (Dinamo K.), Rukavina i Kalinić (Hajduk), Kerić (Cibalia), Tadić (Dinamo).



Okupljanje je u ponedjeljak u Laguni, kamp u Tuhelju, treninzi u Zaboku.

Kandidati za Italiju i Ovčje Otoke





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:57