Za poduzetnike 30 milijuna kuna

Pritom će Grad Bjelovar kamatnu stopu za poduzetničke kredite (6,25 posto) subvencionirati s jedan posto tako da će kamate za krajnje korisnike biti 5,25 posto.

Grad Bjelovar time nastavlja kreditiranje poduzetnika sa sličnim kreditnim linijama kao i prošle i pretprošle godine kao pomoć poduzetnicima koji ulažu u proizvodne djelatnosti i novo zapošljavanje na području grada.

Gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec podsjetio je da je grad i u 2007. i 2008. godini bjelovarskim poduzetnicima također osigurao takve kreditne linije, a u te dvije godine 35 poduzetnika iskoristilo je 34 milijuna kuna.

Direktor komercijalnog sektora Bjelovar Erste & Steiermarkische banke Zvonimir Žarec rekao je kako je riječ o povoljnim uvjetima kreditiranja te izrazio nadu da će ga poduzetnici iskoristiti na pravi način.

Kreditna linija "Bjelovarski poduzetnik 2009" namijenjena je za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata, nabavu opreme ili dijela opreme, refinanciranje postojećih nepovoljnih kredita te obrtna sredstva u funkciji investicije ili unaprjeđenja poslovanja. Udio trajnih obrtnih sredstava koja se mogu financirati iz kredita ne smije prelaziti 30 posto iznosa kredita.

Kreditna linija namijenjena je korisnicima koji će ulagati na području Grada Bjelovara - obrtnicima, malim i srednjim trgovačkim društvima, zadrugama, profitnim ustanovama i obiteljskim gospodarstvima.

Najniži iznos kredita je u protuvrijednosti 5.000 eura, dok najviši iznos nije određen te ovisi o kvaliteti poduzetničkog projekta. Rok otplate kredita je do deset godina, uz mogućnost počeka do dvije godine.



NT/Hina
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:09